Irmina

Irmina

Kvinne

Generasjoner:      Standard    |    Kompakt    |    Vertikalt    |    Bare Tekst    |    Generasjon Format    |    Tabeller    |    PDF

Generasjon: 1

  1. 1.  IrminaIrmina

    Notater:

    Død etter 710

    Familie/Ektefelle/partner: Hugobert Senechall. Hugobert døde, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 2. Bertrada of Prüm  Etterslektstre til dette punkt ble født , Roches, Frankrike; døde, Laon, Aisne, Picardie, Frankrike.


Generasjon: 2

  1. 2.  Bertrada of PrümBertrada of Prüm Etterslektstre til dette punkt (1.Irmina1) ble født , Roches, Frankrike; døde, Laon, Aisne, Picardie, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Martin de Laon. Martin (sønn av Ansegisel og Begga de Herstal, St.Begga) ble født , Laon, Aisne, Picardie, Frankrike; døde 22 Okt 741, Laon, Aisne, Picardie, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 3. Caribert de Laon  Etterslektstre til dette punkt ble født , Laon, Aisne, Picardie, Frankrike.


Generasjon: 3

  1. 3.  Caribert de LaonCaribert de Laon Etterslektstre til dette punkt (2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Laon, Aisne, Picardie, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Gisele. Gisele ble født 670 , Roches, Frankrike; døde 720. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 4. Bertrada of Laon, Broadfoot  Etterslektstre til dette punkt ble født 720 , Aisne, Picardie, France; døde 12 Jul 783, Choisy, Frankrike.


Generasjon: 4

  1. 4.  Bertrada of Laon, BroadfootBertrada of Laon, Broadfoot Etterslektstre til dette punkt (3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 720 , Aisne, Picardie, France; døde 12 Jul 783, Choisy, Frankrike.

    Notater:

    Bethrada (Bertha) døde i Choisy nær Noyon. Hun ble bisatt i kirken i St. Dennis, hvor hennes gemal allerede hvilte.

    Familie/Ektefelle/partner: Pippin von Franken, The Short. Pippin (sønn av Karl Martell von Franken og Chrodtrud) ble født 714; døde 24 Sep 768, Saint-Denis, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 5. Charlemagne von Franken, Karl den Store  Etterslektstre til dette punkt ble født 2 Apr 747; døde 28 Jan 814, Aachen, Nordrhein-Westfalen, Tyskland.


Generasjon: 5

  1. 5.  Charlemagne von Franken, Karl den StoreCharlemagne von Franken, Karl den Store Etterslektstre til dette punkt (4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 2 Apr 747; døde 28 Jan 814, Aachen, Nordrhein-Westfalen, Tyskland.

    Notater:

    Karl I «den Store» (Charlemagne) var konge av Franken 768 - 800 og tysk-romersk keiser 800 - 814.
    Han regjerte først sammen med sin bror Karlmann og var, etter dennes død i 771, enehersker.
    Karl var idealet av en herskerskikkelse, en veldig mann, både legemlig og sjelelig. En kjempeskikkelse var han, når han viste seg til hest i spissen for sine paladinere, en utvalgt skare av panserkledte ryttere, med hjelm, panser og benskinner av jern og med hånden på festet til det tunge slagsverdet. Det fortelles at han var så sterk at han kunne rette ut en hestesko med hendene. Dessuten var han en dyktig rytter og svømmer og en ivrig jeger. Jordbruk interesserte han seg også sterkt for og gjorde sine krongods til rene mønstergårder. Til daglig levde han meget enkelt. Som keiser Augustus brukte han helst klær som hans hustru og døtre hadde vevet. Men ved festlige anledninger opptrådte han med imponerende pomp og prakt. De som da ble invitert til hoffet, kunne være sikre på at stemningen i gjestebudet ville bli munter, for deres høye vert elsket spøk og lystighet når så skulle være. God kost vanket det også. Kongens eget veldige korpus krevde mye mat. Han klaget over at han ikke hadde godt av de kirkelige fastene. Ville drikkelag ville han imidlertid ikke vite noe av. Når det gjaldt drikkevarer var Karl for sin egen del meget måteholden og forsøkte også å oppdra andre i samme retning ved formaninger og straffer. I sine krigsartikler bestemte han for eksempel at den som opptrådte beruset i leiren, bare fikk vann å drikke til han hadde forbedret seg, og den som kom for sent til en hærsamlig, måtte unnvære både kjøtt og vin i like mange dager som han hadde forsømt.
    Karls politikk var fra første stund mer vidtfavnende enn farens. Et uttrykk for det var hans innblanding i Italias affærer. Til å begynne med sto Karl på god fot med langobardenes konge Desiderius og giftet seg med hans datter. Paven var naturligvis opprørt over «det djevelens verk som førte til denne avskyelige forbindelse mellom den edle frankiske kongeslekt og de troløse og stinkende langobardene». Men det lyktes ham ikke å forhindre ekteskapet, til tross for at han forbød det i kraft av apostelen Peters autoritet, ja truet med evig forbannelse. Allerede et år senere forskjøt imidlertid Karl sin dronning. Grunnene til det kjenner man ikke, men de har vel snarere vært av politisk enn av personlig art. Desiderius forsøkte å ta hevn ved å spille ut Karls brorsønner mot ham. Samtidig åpnet langobarderkongen fiendtligheter mot paven og rykket inn på romersk område. Da vendte paven seg til frankernes konge med bønn om hjelp, og Karl grep med glede denne anledningen til å få en slutt på Desiderius' lumske anslag mot sin forhenværende svigersønn. Med en sterk hær dro han over Alpene og gjorde slutt på langobardenes rike. Kongen ble tatt til fange og forsvant i et frankisk kloster, og landet ble et lydrike under Karl. Fra nå av - 774 - kalte han seg «frankernes og langobardenes konge». Senere dro Karl flere ganger til Italia for å skape ordnede forhold der og avskaffe misbruk som hadde vokset fram både i stat og kirke.
    Hovedoppgaven for Karls utenrikspolitikk lå imidlertid ved en annen grense, den nordlige og nordøstlige. Der fortsatte han den kamp som allerede hans farfar hadde begynt mot de ville sakserne. Det var nødvendig å få en slutt på deres ustanselige plyndringstog inn på frankisk område, og etterhånden satte Karl seg også større mål enn bare å holde dette hedenske folket i sjakk. Han ønsket å innlemme det i den germansk-kristne kulturverden.
    I 772 rykket Karl for første gang inn i saksernes land. Noe av det første han gjorde var å ødelegge den eldgamle, berømte helligdommen Irminsul eller Irminsäule, i Westfalen, nordøst for Paderborn, som var viet til den germanske krigsguden Irmin. Det var en veldig trestamme eller stolpe som sto inne i en hellig lund og etter tradisjonen bar hele verdensaltet oppe. Irminsul med tilhørende templer og andre bygninger ble jevnet med jorden av Karl, gull- og sølvskattene i helligdommen ble bortført og den hellige lunden brent. Det var Karls gjengjeldelse for de frankiske kirkene som sakserne hadde plyndret og brent. I de tre dagene ødeleggelsesverket sto på, var det så brennende varmt at alle kilder tørket ut og soldatene led forferdelig av tørst, men så snart hedningenes offerplass var ødelagt, skjedde det et under; i et uttørret bekkeleie i nærheten av frankernes leir sprudlet vannet plutselig så rikelig fram at hele hæren kunne få slukket tørsten. Underet har imidertid senere fått sin naturlige forklaring. Ved Altenbochum i nærheten av Lippespring fantes det ennå på 1600-tallet en kilde som kaltes Bullerborn og som hadde den merkelige egenskap at den med stort bulder og brak ga rikelig vann seks timer av gangen og så tørret helt inn i de neste seks timer. Kampene mot sakserne fortsatt fram til 804. Han førte også seierrike kamper fra 791 til 797 mot Avarere og 801 i Spanien. Karl utvidet derved sitt rike i nord helt til Eider, i øst til Saale, Elben og Raab, og i syd til Volturno og Ebro.
    Juldagen i år 800 fant en av verdenshistoriens mest betydningsfulle begivenheter sted i Peterskirken. Karl overvar den dagen messen i kristenhetens fornemste tempel. Da han reiste seg opp etter å ha forrettet sine bønner foran alteret, trådte pave Leo III fram og satte en gyllen krone på kongens hode, mens hele menigheten ropte «Hill deg, Carolus Augustus, den av Gud kronede, fredsæle romerske keiser!»
    En bysantisk historieskriver fra denne tiden gjør følgende refleksjon i sin beretning om Karls kroning: «Da brast det bånd som lenge hadde forenet Roma med Konstantinopel, det siste bånd mellom kristenhetens to hovedsteder. Den verdenshistoriske begivenhet i år 800 leder tanken hen på det som skjedde anno 476». I Bysants ble keiserinne Irene som regjerte i sin sønns navn, styrtet og landsforvist i 802. Under hennes etterfølger ble forholdet mellom Østens og Vestens keisere direkte fiendtlig. I Bysants betraktet man Karl som en usurpator som ikke hadde noen som helst rett til keisernavnet. Karl svarte med å underlegge seg de østromerske besittelsene rundt nordkysten av Adriaterhavet i 809. Den viktigste av dem var Venezia, som takket være sin innbringende handel med Orienten hadde tilført Bysants en ustanselig strøm av gull. Da den østromerske keiseren dessuten til stadighet var utsatt for et sterkt press fra bulgarere og arabere, bestemte han seg derfor tross alt for å underhandle med «usurpatoren», og i 812 anerkjente han ham omsider som Vestens keiser, mot at det østromerske rike fikk tilbake Venezia og Dalmatia. Fra da av eksisterte det altså på ny et vestromersk keiserdømme, sideordnet med det østromerske og formelt anerkjent av dette etter gjeldende diplomatiske regler. Karl behøvde ikke lenger å føle seg i takknemlighetsgjeld til paven for sin høye verdighet.
    Karls ry nådde imidlertid enda lenger enn til Bysants. Også med Østens mektigste hersker, Harun al-Rasjid, sto han i diplomatisk forbindelse. Kaliffen beundret den store frankerfyrsten og «foretrakk hans vennskap for alle andre kongers». Den vennskapelige forbindelse mellom dem ble innledet i 797 da tre fornemme frankere kom som utsendinger til «perserkongen Aron», som kaliffen ble kalt i frankiske beretninger. Etter fem års fravær vendte den eneste overlevende av sendemennene tilbake med rike gaver, deriblant en elefant. Karl hadde ønsket seg nettopp en slik gave, og Harun sendte ham «den eneste elefant han i øyeblikket eide». Mer kan man jo ikke forlange. Det trofaste dyret, som lød navnet Abu-l-Abbas, kom til Aachen i 802. Keiser Karl satte meget stor pris på det, og elefanten ble tatt hånd om på beste måte til den døde åtte år senere.
    Han opprettet til rikets beskyttelse forskjellige markgrevskaper, schlesvigsk, thüringsk, avarisk, spansk osv. Videre skapte han i alle stammer en felles rett, kapitularier. Han fremmet handel og industru.
    Almindelig dannelse og kunnskaper fremmet han ved tilkallelse av lærde menn. Han hadde særlig omsorg for det tyske språk og for dikterkunsten.
    Karl var gift fire eller fem ganger. Fjorten barn - enkelte kilder oppgir atten eller tyve - ble resultatet av hans forskjellige ekteskap og andre forbindelser. Sin sterke sanselighet maktet nemlig den veldige frankerfyrsten aldri å tøyle.
    Helt til Karl nærmet seg 70-årsalderen fikk han beholde sin jernhelse usvekket. Men de siste fire årene han levde, var den svære, kraftige mannen ofte plaget av feber, og en halting på den ene foten tydet på gikt. Sorgen over å miste tre av barna, som døde i sin kraftigste alder i løpet av årene 810 og 811, bidro også til å undergrave hans motstandskraft. I 810 døde de to eldste og uten sammenligning mest lovende av sønnene. Tyngst var nok tapet av den førstefødte, yndlingssønnen, som Karl hadde satt alt sitt håp til. Aldri hadde man sett den gamle keiseren så beveget som etter dette dødsfallet.
    I januar 814 ble Karl angrepet av en voldsom feber. Etter en ukes forløp følte han at hans timeglass var runnet ut. Med lukkede øyne og armene korslagt over brystet begynte han med svak stemme å synge salmen «Herre, i dine hender overgir jeg min ånd». Han døde den 28. januar etter å ha regjert i 45 år. I alminnelighet blir hans fødselsår satt til 742, og han skulle altså da ha vært 72 år ved sin død, men det er også enkelte som hevder at han først ble født i 747 og bare var 67 år da han døde.
    Karl døde i sin yndlingsby Aachen og ble begravet i domkirken der. I 1165 ble han, i nærvær av keiser Fredrik Barbarossa, høytidelig erklært for helgen, og samtidig ble hans ben flyttet fra den marmorsarkofag hvor de hadde hvilt i 350 år, til en kiste av tre. Senere ble denne byttet ut med et relikvieskrin av gull, som hvert syvende år vises fram til dem som valfarter til domkirken. Skrinet ble åpnet i 1481 etter ønske av Karls beundrer Ludvig XI av Frankrike, og siden også to ganger på 1800-tallet, siste gang i 1861, da det ualminnelig kraftige skjelettet ble målt og viste seg å ha en lengde av 1.92 m. Hodeskallen oppbevares for seg, i et mindre skrin av sølv.

    Charlemagne giftet seg med Hildegardis von Vinzgau 771. Hildegardis (datter av Gerold I von Vinzgau og Imma von Schwaben) ble født 758 , Frankrike; døde 30 Apr 783, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 6. Pepin I von Franken, Karlmann  Etterslektstre til dette punkt ble født 777 , Italia; døde 8 Jul 810, Milano, Italia.
    2. 7. Louis I von Franken, The Pious  Etterslektstre til dette punkt ble født 16 Apr 778 , Casseneuil, Frankrike; døde 20 Jun 840, Mainz, Frankrike.


Generasjon: 6

  1. 6.  Pepin I von Franken, KarlmannPepin I von Franken, Karlmann Etterslektstre til dette punkt (5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 777 , Italia; døde 8 Jul 810, Milano, Italia.

    Notater:

    Konge av Italia 781 - 810.
    Helt til Karl «den Store» nærmet seg 70-årsalderen fikk han beholde sin jernhelse usvekket. Men de siste fire årene han levde, var den svære, kraftige mannen ofte plaget av feber, og en halting på den ene foten tydet på gikt. Sorgen over å miste tre av barna, som døde i sin kraftigste alder i løpet av årene 810 og 811, bidro også til å undergrave hans motstandskraft. I 810 døde de to eldste og uten sammenligning mest lovende av sønnene. Tyngst var nok tapet av den førstefødte, yndlingssønnen Pipin, som Karl hadde satt alt sitt håp til. Aldri hadde man sett den gamle keiseren så beveget som etter dette dødsfallet.

    Pepin giftet seg med Bertha de Toulouse 795. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 8. Bernhard I de Herstal  Etterslektstre til dette punkt ble født 797 , Vermandois, Normandi, Frankrike; døde 17 Apr 818, St. Ambrosius, Milano, Italia.
    2. 9. Adelaida de Italia  Etterslektstre til dette punkt

  2. 7.  Louis I von Franken, The PiousLouis I von Franken, The Pious Etterslektstre til dette punkt (5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 16 Apr 778 , Casseneuil, Frankrike; døde 20 Jun 840, Mainz, Frankrike.

    Notater:

    Ludvig «den Fromme» var Tysk-romersk keiser 814 - 840.
    3 år gammel ble Ludvig kronet i Roma av sin far, Karl «den Store», som konge av Aquitanien. I 813 antok faren ham som medkeiser i det frankiske rike, og etter Karls død, 28.01.814, overtok han tronen. Ludvig var lite krigersk og sterkt religiøs. I 816 kronet paven ham i Reims.
    Det var en stor ulykke at kun den minst dyktige av Karl «den Store»'s sønner overlevde ham og ble hans etterfølger. Karls stat var riktignok den mektigste i Europa, men ennå har verden aldri sett en stormakt som holdes sammen bare av sin egen iboende likevekt. Det må også ha en kraftig, samlende hånd, ellers tar motstridende interesser overhånd. Hvor lysende og imponerende en slik stormakt enn kan ta seg ut i samtidens øyne, har den alltid sine svake sider. Og det var også tilfelle med Karls rike. Der fantes stoff nok til konflikter både innad og utad, som den store keiseren ikke hadde maktet å få bukt med. Det var et klart motsetningsforhold mellom det romanske Vesten og det germanske Østen. Det hersket en selvrådighet blant stormennene, som bare en sterk og imponerende monarks vilje så noenlunde kunne tøyle. Og i syd var riket truet av «sarasenerne», i nord av «normanerne» og i øst av de slaviske folkemassene.
    Karls jernhånd hadde maktet å beherske og kue alle disse uromomentene. Ludvig var av en helt annen støpning. Riktignok ikke kroppslig sett, for Ludvig var staselig å se på og kraftig bygget, og han var en dyktig rytter og jeger. Farens bestrebelser for å øve rettferdighet mot alle, finner man også igjen hos ham. Men som personlighet var Ludvig skåret over en meget mindre lest. Han var «en mann uten lidenskaper, uten laster og uten dyder», for å sitere Haucks dom over ham. Mot Karl «den Store» med sin voldsomme kraft var sønnen en dverg. Mildhet og saktmodighet var hans mest fremtredende egenskaper. Men i virkeligheten skyldtes de bare svakhet og vankelmodighet, og Ludvigs berømte fromhet slo snart over i det absurde. Han ble så from at «han aldri mer kunne le», hvor lystig stemningen enn var omkring ham. Isteden gråt han så meget mer. Overfor prelatene gikk hans ydmykhet så langt at den grenset til selvoppgivelse. Paven overså nå keiseren på en måte som han aldri ville ha våget overfor Karl, og biskopene oppførte seg som riksfyrster. Ludvigs kirkelige forordninger ble nærmest bare et ekko av prestenes krav. De er holdt i en helt annen toneart enn den vi kjenner fra Karls lover, hvor en hersker som er seg sine rettigheter fullt bevisst, taler strengt selv til kirkens menn. I sin nidkjærhet for å få utryddet «hedendommen» gikk Ludvig så langt at han til og med forbød de gamle germanske kvadene som han selv hadde lært i sin ungdom. Ingen fikk fra nå av lese eller lære seg dem. Og de germanske heltesagnene som hans store far hadde elsket og samlet på med så stor pietet, lot han kaste på ilden og brennemerket på den måten sitt eget minne for alle tider. I stedet for den krets av lærde og kultiverte menn som hadde omgitt Karl, var det nå åndelig trangsynte mennesker som anga tonen ved hoffet. Ludvigs styre var slik at han fikk økenavnet «munken», og han ville også sikkert ha passet bedre til å være abbed i et kloster enn keiser.
    I 830 brøt det ut et opprør mot keiserparet. Det var først og fremst det kirkelige partiet som ville hevne seg fordi keiserinnen hadde visst å skaffe seg alt for stor innflytelse over sin gemal, og dessuten sluttet kongens sønner av første ekteskap seg til opprørerne. Judith ble beskyldt for ekteskapsbrudd og tvunget til å ta nonnesløret og Ludvig måtte bøye seg for riksforsamlingens krav om at han skulle avstå keiserverdigheten til Lothar.
    Tilsynelatende behandlet Lothar sin far med stor ærbødighet, men hadde i virkeligheten berøvet ham hans frihet og omga ham bare med munker som skulle forberede ham til å tre inn i et kloster. Men en så herskesyk og hjerteløs egoist som Lothar var ikke den rette til å vinne hverken undersåttenes eller sine brødres sympati. Stemningen slo plutselig om til fordel for den gamle keiseren, sønnene kom i krig med hverandre, og i løpet av mindre enn et halvt år hadde en ny riksdag gitt kronen tilbake til Ludvig. Men Judith følte seg for sikker i salen. Hensynsløst arbeidet hun videre på å fortrenge stesønnene til fordel for Karl, og en vakker dag slo de seg sammen igjen og gjorde opprør mot faren. Ved Kolmar i Elsass - på «Løgnmarken», som stedet siden ble kalt - sto far og sønner mot hverandre med hver sin hær. Men ved hjelp av løfter og trusler fikk sønnene lokket størsteparten av Ludvigs tropper over på sin side. Da ga keiseren opp det hele og var glad til at han, Judith og Karl slapp fra det med livet.
    I og med dette ble Ludvig betraktet som avsatt, og Lothar overtok keisermakten. Men hans brødre fikk samtidig utvidet sine riker ganske betraktelig og ble dessuten fra nå av selvstendige konger. Karl «den Store»'s rike var altså faktisk delt mellom tre fyrster. Ludvig og hans familie ble holdt i fangenskap. Etter at en riksdag hadde bekreftet Ludvigs avsettelse, tvang Lothar og hans tilhengere det frankiske rikes tidligere keiser til i hele menighetens påsyn å kaste seg ned foran alteret i en kirke i Soissons og «med strømmende tårer bekjenne offentlig at han hadde forvaltet sitt embede på en uverdig måte». Biskopene overrakte ham et langt synderegister, hvor han ble anklaget for helligbrøde, mord, mened og alminnelig pliktforsømmelse, alt dette måtte Karl «den Store»'s sønn og etterfølger erklære seg skyldig i overfor Gud og alt folket. Deretter ble han tvunget til å gi fra seg sitt sverd og iføre seg botsdrakt.
    Ludvigs fiender trodde at de på denne måten hadde gjort ham så umulig i folkets øyne at han aldri mer kunne bestige noen trone. Fra nå av skulle han hele sitt liv betraktes som en botferdig synder. Men de hadde skutt over målet. En så unaturlig ydmykelse virker ikke bare forsonende, men vekker også medlidenhet. Den avsatte kongens sønn Ludvig, som regjerte over nesten hele den germanske delen av riket og derfor ble kalt Ludvig «den Tyske», ble grepet av skam over den uverdige behandlingen faren hadde fått og over at Lothar fortsatt holdt ham i fangenskap. Til det kom også frykten for Lothars alt for tydelige planer om å tilrive seg herredømmet over hele riket. En ny brødrekrig brøt ut. Lothar måtte flykte, og Ludvig «den Fromme» var fri på ny. Under alminnelig jubel iførte han seg igjen sitt keiserlige skrud, og keiserinnen ble befridd fra fengelset.
    Knapt hadde Judith kommet til makten på ny, før hun igjen bare traktet etter at Karl skulle bli tilgodesett på sine halvbrødres bekostning, og den fromme Ludvig var et fullstendig viljeløst redskap i hennes hender. Det var ikke en slik takk Ludvig «den Tyske» hadde ventet seg da han hjalp sin far opp på tronen igjen, og han grep til våpen mot ham enda en gang. Da forsøkte Ludvig og Judith å vinne Lothar for seg, enda det jo var han som hadde tilføyd faren den største ydmykelsen. Men for en intrigemakerske som Judith var nettopp en samvittighetsløs egoist som Lothar den rette forbundsfelle. Og hun fikk virkelig vunnet ham for sine planer. Far og sønn forsonte seg med hverandre, på den betingelse at riket etter Ludvigs død skulle deles likt mellom Lothar og Karl, bortsatt fra et lite område som Ludvig «den Tyske» aller nådigst skulle få beholde. Denne smukke avtalen ble beseglet med rørende scener, den gamle keiseren omfavnet og kysset «den forlorne, men nå gjenkomne sønn» og ba de to halvbrødrene pent om alltid å vise hverandre kjærlighet og stå hverandre bi. Den nakne sannhet bak de vakre frasene var imidlertid at den fromme Ludvig, med god hjelp fra den mest samvittighetsløse av sine tre sønner, hadde tatt nesten hele arven fra ham som tross alt hadde vist seg å være den beste da faren hadde sin vanskeligste tid. Men midt under forberedelsene til å få denne skammelige overenskomsten drevet igjennom med våpenmakt, ble den gamle keiseren rammet av en sykdom, som stadig forverret seg.
    I 840 var livet forbi for den mannen som snarere burde ha fått tilnavnet «den Svake» enn «den Fromme». Hans yngste sønn i første ekteskap var da allerede død og hans fars mektige rike ble oppløst i småstykker.

    Louis giftet seg med Judith von Bayern 819, Aachen, Nordrhein-Westfalen, Tyskland. Judith (datter av Welf I von Bayern og Hedwig) ble født , Andech, Frankfurt-am-Main, Tyskland; døde 19 Apr 843, Tours, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 10. Charles, The Bald  Etterslektstre til dette punkt ble født 13 Jun 823 , Frankfurt Am Main, Tyskland; døde 6 Okt 877, Avrieux, Mont-Cenis, Frankrike.
    2. 11. Gisla de France  Etterslektstre til dette punkt ble født 820 , Frankfurt Am Main, Tyskland; døde 1 Jul 874, Friuli, Lombardia, Italia.

    Familie/Ektefelle/partner: Irmingard. Irmingard døde 3 Okt 818. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 12. Hildegarde  Etterslektstre til dette punkt døde 23 Aug 860.
    2. 13. Lothar I von Franken  Etterslektstre til dette punkt ble født 795; døde 29 Okt 855, Prum, Rhineland-Palatinate, Tyskland.
    3. 14. Louis I, The German  Etterslektstre til dette punkt døde 28 Aug 876, Tyskland.

    Familie/Ektefelle/partner: N.N. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 15. Alpais de France  Etterslektstre til dette punkt ble født , Frankrike; døde 29 Mai 852, Frankrike.


Generasjon: 7

  1. 8.  Bernhard I de HerstalBernhard I de Herstal Etterslektstre til dette punkt (6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 797 , Vermandois, Normandi, Frankrike; døde 17 Apr 818, St. Ambrosius, Milano, Italia.

    Notater:

    Konge av Italia 810 - 817.
    Etter farens død i 810 ble Bernhard av sin bestefar, Karl «den Store», satt til konge og kronet i september 813. Senere følte han seg forurettet ved den ordning av rikets forhold som hans onkel, Ludvig «den Fromme», innførte i desember 817, og som gjorde Lothar til medkeiser.
    Til tross for keiser Ludvigs umåtelige bigotteri, anvendte han flere ganger den grusomme bysantiske straffen å berøve sine motstandere synet. Til og med sin egen unge brorsønn, Bernhard, behandlet han slik, da han hadde latt seg forlede av sine rådgivere til å gjøre opprør. Og det skjedde til og med etter at den ulykkelige hadde oppgitt sitt forsett og frivillig hadde innfunnet seg hos sin onkel i Chalons-sur-Saone, kastet seg for hans føtter og bekjent sin skyld. To dager senere døde han. Denne grusomheten mot den folkekjære unge fyrsten på grunn av en forbrytelse som han hadde begått i ungdommelig ubetenksomhet, vakte alminnelig harme. Senere angret imidlertid keiseren det han hadde gjort, benådet alle som hadde deltatt i opprøret mot ham og gjorde offentlig kirkebot.

    Bernhard giftet seg med Kunigund 814. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 16. Pippin de Senlis  Etterslektstre til dette punkt ble født 818 , Vermandois.

  2. 9.  Adelaida de ItaliaAdelaida de Italia Etterslektstre til dette punkt (6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Suppo de Parma. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 17. Maurin de Parma  Etterslektstre til dette punkt ble født , Perugia, Umbria, Italia.

  3. 10.  Charles, The BaldCharles, The Bald Etterslektstre til dette punkt (7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 13 Jun 823 , Frankfurt Am Main, Tyskland; døde 6 Okt 877, Avrieux, Mont-Cenis, Frankrike.

    Notater:

    Keiser Ludvig I's første hustru døde i 818 og han giftet seg om igjen. Den nye dronningen, Judith, som var berømt for sin store skjønnhet, sto høyt over sin mann både når det gjaldt begavelse og viljestyrke, og Ludvig ble snart bare en kasteball i hennes hender. Den ærgjerrige dronningen satte alt inn på å skaffe sin og keiserens sønn Karl - som er kjent i historien som Karl «den Skallede» - så stor makt som mulig. Hun oppnådde å få drevet igjennom at han allerede i barneårene fikk seg tildelt en betydelig del av riket som len, og det gikk rykter om at Karl også var utsett til å bære keiserkronen etter sin far.
    Forholdet mellom Ludvig og hans sønner og mellom sønnene innbyrdes var et sørgelig kapitel, fullt av hat og fiendskap. Maktlyst og tarvelig egennytte fikk uhemmet drive sitt spill og tro og lover ble trampet under fot. Lothar, den eldste av Ludvigs tre sønner, var like herskelysten som han var intrigant. I 817 ble han valgt til sin fars medkeiser og fremtidige etterfølger under en riksdag i Aachen, mens Ludvigs to yngre sønner fikk hvert sitt kongerike, men som lydfyrster under Lothar.
    I 835 fikk Karl flere besittelser og ytterligere nye etter broren Pipins død i 838.
    Før farens død i 840 hadde Karl og Lothar blitt enige om å dele riket mellom seg. Uten å bekymre seg om de løftene han hadde gitt den avdøde med hensyn til hans yndlingssønn, Ludvig «den Tyske», bestemte Lothar seg til å gjøre seg til herre over hele riket. Mens Lothar forberedte seg til et væpnet oppgjør med Ludvig, forsikret han Karl om sitt vennskap. Men Karl kjente sin halvbrors falskhet alt for godt til ikke å gjennomskue hans hensikter og mente det var tryggere å sette sin lit til våpenmakt enn til Lothars vennskapsforsikringer. Under slike forhold var det rimelig at Karl og Ludvig fant hverandre og ble enige om å glemme sitt gamle uvennskap. De sluttet forbund mot sin felles fiende og beseiret ham også i blodig slag ved Fontenoy i 841.
    Men dermed var ikke kampen avgjort. Lothar var en mester når det gjaldt renker og intriger. Han sendte ut oppviglere som egget sakserne til opprør mot Ludvig, og for å skaffe Karl lignende vanskeligheter på halsen, unnså han seg ikke for å gjøre felles sak med de hedenske mennene fra Norden. Krigen ble ført med stadig større grusomhet og hensynsløshet, og i bevisstheten om at det nå mer enn noensinne gjaldt å holde sammen, møttes Ludvig og Karl i Strasbourg i 842 og bekreftet sitt forbund med høytidelige eder. Det er interessant å merke seg at for at begge hærene skulle kunne forstå innholdet av denne overenskomsten, var dokumentene avfattet både på tysk og på det romanske språk som fransken har utviklet seg fra. De er for øvrig blant de eldste av de tekster med både fransk og tysk språk som er bevart. Også i Italia holdt nå et særskilt folkemål på å utvikle seg av latinen. Det var begynnelsen til det italienske språket vi kjenner i dag.
    Den høytidelige overenskomsten mellom Karl og Ludvig gjorde Lothar betenkt, og han tilbød forhandlinger. Han sendte bud og hilsen til sine brødre at han «innså sin brøde mot Gud og mot dem og ønsket å få slutt på den fordervelige striden» og erklærte seg villig til å gå med på at riket ble oppdelt i tre omtrent like store kongedømmer.
    Både fyrster og folk lengtet nå etter å få en slutt på krigens redsler, og etter lange forhandlinger kom det i 843 til et forlik i Verdun. Ludvig «den Tyske» fikk landene øst for Rhinen og Weser, Karl «den Skallede» landene vest for Rhône, Saône, Maas og Schelde, mens Lothar fikk beholde det mellomliggende område fra og med Italia i syd til og med Friesland i nord, samt keiserverdigheten. Noen måneder før riksdelingen i Verdun var forøvrig Karls mor, Judith, som hadde brakt så meget ulykke over folk og land ved sin forblindede morskjærlighet og sitt maktbegjør, avgått ved døden.
    Ved forliket i Verdun var den germanske delen av Karl «den Store»'s rike blitt skilt fra den romanske, og dermed var også grunnen lagt for de senere nasjonalstatene Tyskland, Frankrike og Italia. Skjebnegudinnen hadde bestemt at franskmenn, tyskere og italienere fra nå av skulle gå hver sin vei. Språkgrensen mellom franskmenn og tyskere kan man datere til omkring 700. På den tiden hadde nemlig latinen i Gallia forandret seg så sterkt på grunn av keltisk og germansk påvirkning og hele utviklingens gang, at det må betraktes som et nytt språk. Men det fantes også andre og mer dyptgående grenseskiller mellom de to nasjonene. Franskmennene hadde overveiende keltisk og førkeltisk blod i årene, om enn oppblandet med romersk og germansk. Tyskerne derimot er germanere, i visse områder oppblandet med romanske og keltiske folkeelementer, i andre med slaviske.
    Karl regjerte dårlig og normannerne gjorde innfall i landet. Da Lothars tredje sønn døde i 875 dro Karl til Italia, hvor det lykkedes ham å bli kronet som keiser.
    Han var gift annen gang 22.11.870 med Richardis, datter til greve Burvinus som døde etter 877.

    Familie/Ektefelle/partner: Ermentrudis de Orléans. Ermentrudis (datter av Eudes de Orléans og Ingeltrud) ble født 27 Okt 830; ble døpt 13 Des 842 , Queercy-sur-Oise; døde 6 Okt 869, Saint-Denis, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 18. Louis II, The Stammerer  Etterslektstre til dette punkt ble født 1 Nov 846; døde 10 Apr 879, Compiègne, Picardy, Frankrike.
    2. 19. Judit de France  Etterslektstre til dette punkt ble født 844 , Frankrike; døde, Flandern, Belgia.

  4. 11.  Gisla de FranceGisla de France Etterslektstre til dette punkt (7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 820 , Frankfurt Am Main, Tyskland; døde 1 Jul 874, Friuli, Lombardia, Italia.

    Familie/Ektefelle/partner: Eberhard I de Friaul. Eberhard (sønn av Unruoch II de Friaul og Engeltrude de Paris) ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 24 Des 866, Friuli, Lombardia, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 20. Berengar I of Italia  Etterslektstre til dette punkt ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 7 Apr 924, Verona.

  5. 12.  HildegardeHildegarde Etterslektstre til dette punkt (7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 23 Aug 860.

    Hildegarde giftet seg med Rather de Limoges 819. Rather døde 25 Jun 841, Fontenoy, Auxerre, Burgundy, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 21. Ramnulf I de Poitou  Etterslektstre til dette punkt ble født 820; døde 15 Okt 866, Brissarthe, Neustria, Frankrike.

  6. 13.  Lothar I von FrankenLothar I von Franken Etterslektstre til dette punkt (7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 795; døde 29 Okt 855, Prum, Rhineland-Palatinate, Tyskland.

    Notater:

    Tysk-romersk keiser 840 - 855.
    Forholdet mellom Ludvig og hans sønner og mellom sønnene innbyrdes var et sørgelig kapitel, fullt av hat og fiendskap. Maktlyst og tarvelig egennytte fikk uhemmet drive sitt spill og tro og lover ble trampet under fot. Lothar, den eldste av Ludvigs tre sønner, var like herskelysten som han var intrigant. I 817 ble han valgt til sin fars medkeiser og fremtidige etterfølger under en riksdag i Aachen, mens Ludvigs to yngre sønner fikk hvert sitt kongerike, men som lydfyrster under Lothar. Dette ble stadfestet av pave Paschalis I, som i 823 kronet Lothar til keiser.
    I 830 brøt det ut et opprør mot keiser Ludvig og hans nye hustru, Judith. Det var først og fremst det kirkelige partiet som ville hevne seg fordi keiserinnen hadde visst å skaffe seg alt for stor innflytelse over sin gemal, og dessuten sluttet kongens sønner av første ekteskap seg til opprørerne. Judith ble beskyldt for ekteskapsbrudd og tvunget til å ta nonnesløret og Ludvig måtte bøye seg for riksforsamlingens krav om at han skulle avstå keiserverdigheten til Lothar.
    Tilsynelatende behandlet Lothar sin far med stor ærbødighet, men hadde i virkeligheten berøvet ham hans frihet og omga ham bare med munker som skulle forberede ham til å tre inn i et kloster. Men en så herskesyk og hjerteløs egoist som Lothar var ikke den rette til å vinne hverken undersåttenes eller sine brødres sympati. Stemningen slo plutselig om til fordel for den gamle keiseren, sønnene kom i krig med hverandre, og i løpet av mindre enn et halvt år hadde en ny riksdag gitt kronen tilbake til Ludvig. Snart etter fikk også keiserinnen sin frihet igjen og med den også sin tidligere innflytelsesrike stilling.
    Før farens død i 840 hadde Karl og Lothar blitt enige om å dele riket mellom seg. Uten å bekymre seg om de løftene han hadde gitt den avdøde med hensyn til hans yndlingssønn, bestemte Lothar seg til å gjøre seg til herre over hele riket. Mens Lothar forberedte seg til et væpnet oppgjør med Ludvig «den Tyske», forsikret han Karl om sitt vennskap. Men Karl kjente sin halvbrors falskhet alt for godt til ikke å gjennomskue hans hensikter og mente det var tryggere å sette sin lit til våpenmakt enn til Lothars vennskapsforsikringer. Under slike forhold var det rimelig at Karl og Ludvig fant hverandre og ble enige om å glemme sitt gamle uvennskap. De sluttet forbund mot sin felles fiende og beseiret ham også i blodig slag ved Fontenoy i 841.
    Men dermed var ikke kampen avgjort. Lothar var en mester når det gjaldt renker og intriger. Han sendte ut oppviglere som egget sakserne til opprør mot Ludvig, og for å skaffe Karl lignende vanskeligheter på halsen, unnså han seg ikke for å gjøre felles sak med de hedenske mennene fra Norden. Krigen ble ført med stadig større grusomhet og hensynsløshet, og i bevisstheten om at det nå mer enn noensinne gjaldt å holde sammen, møttes Ludvig og Karl i Strasbourg i 842 og bekreftet sitt forbund med høytidelige eder. Det er interessant å merke seg at for at begge hærene skulle kunne forstå innholdet av denne overenskomsten, var dokumentene avfattet både på tysk og på det romanske språk som fransken har utviklet seg fra. De er for øvrig blant de eldste av de tekster med både fransk og tysk språk som er bevart. Også i Italia holdt nå et særskilt folkemål på å utvikle seg av latinen. Det var begynnelsen til det italienske språket vi kjenner i dag.
    Den høytidelige overenskomsten mellom Karl «den Skallede» og Ludvig «den Tyske» gjorde Lothar betenkt, og han tilbød forhandlinger. Han sendte bud og hilsen til sine brødre at han «innså sin brøde mot Gud og mot dem og ønsket å få slutt på den fordervelige striden» og erklærte seg villig til å gå med på at riket ble oppdelt i tre omtrent like store kongedømmer.
    Både fyrster og folk lengtet nå etter å få en slutt på krigens redsler, og etter lange forhandlinger kom det i 843 til et forlik i Verdun. Ludvig «den Tyske» fikk landene øst for Rhinen og Weser, Karl «den Skallede» landene vest for Rhône, Saône, Maas og Schelde, mens Lothar fikk beholde det mellomliggende område fra og med Italia i syd til og med Friesland i nord, samt keiserverdigheten.
    Det riket som Lothar fikk ved riksdelingen i Verdun, var en kunstig og unaturlig statsdannelse uten indre enhet, en langstrakt landremse innestengt mellom de to andre rikene og med åpne grenser mot begge. Så utmattet som befolkningen nå også var etter de langvarige slektsfeidene, maktet de heller ikke å gjøre fyldest for seg hverken mot vikingene i Nordsjøen eller sarasenerne i Middelhavet. Da var det østfrankiske rike bedre i stand til å bekjempe slaverne, ikke minst fordi Ludvig «den Tyske» var den dyktigste, klokeste og sterkeste av brødrene. Han minnet om sin store farfar, ikke bare av skikkelse, men også ved sine indre egenskaper.
    Den «broderlige endrektighet» som var kommet i stand i Verdun, ble det snart så som så med. Den ble nok nødtørftig lappet sammen igjen på nye møter, hvor brødrene tilga hverandre og lovet at de skulle glemme alt gammelt nag og ikke lytte til ondsinnede rådgivere, og enkelte år kunne man også oppleve at «det hersket en slik fred mellom brødrene at mange undret seg over det», for å bruke en av de gamle annalisters ord. Men forholdet mellom dem var like spent for det, og Lothar hadde stadig sine følehorn ute for å undersøke om han ikke skulle kunne spille Ludvig ut mot Karl.
    Først da han merket at døden nærmet seg, ble det slutt på hans maktbegjær og intriger. Da gjorde han bot og ble munk i Prüm. Men bare seks dager senere, den 29.09.855, endte hans syndefulle liv.

    Lothar giftet seg med Irmgard de Tours Okt 821. Irmgard (datter av Hugues de Tours og Ava de Morvois) døde 20 Mar 851, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 22. Irmingard von Franken  Etterslektstre til dette punkt
    2. 23. Lothaire II de Lorraine  Etterslektstre til dette punkt ble født 827 , Alsace-Lorraine, Frankrike; døde 8 Aug 869, Plaisance, Italia.

  7. 14.  Louis I, The GermanLouis I, The German Etterslektstre til dette punkt (7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 28 Aug 876, Tyskland.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: King of the East-Franks

    Familie/Ektefelle/partner: Emma von Bayern. Emma (datter av Welf I von Bayern og Hedwig) døde 3 Jan 876, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 24. Gisèle  Etterslektstre til dette punkt

  8. 15.  Alpais de FranceAlpais de France Etterslektstre til dette punkt (7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Frankrike; døde 29 Mai 852, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Bego. Bego (sønn av Gerhard I de Roussillon og Rotrud von Austrasia) ble født , Frankrike; døde 28 Okt 816, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 25. Susanna de Paris  Etterslektstre til dette punkt døde, Frankrike.
    2. 26. Engeltrude de Paris  Etterslektstre til dette punkt ble født , Paris, Ile-de-France, Frankrike; døde, Friuli, Lombardia, Italia.


Generasjon: 8

  1. 16.  Pippin de SenlisPippin de Senlis Etterslektstre til dette punkt (8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 818 , Vermandois.

    Notater:

    Seigneur de Perona, Comte de Senlis, Peronne and St.Quintin

    Familie/Ektefelle/partner: Rothaeide de Bobbio. Rothaeide ble født 812; døde 858, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 27. Herbert I de Vermandois  Etterslektstre til dette punkt ble født , Vermandois, Normandi, Frankrike; døde 6 Nov 902, Frankrike.

  2. 17.  Maurin de ParmaMaurin de Parma Etterslektstre til dette punkt (9.Adelaida7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Perugia, Umbria, Italia.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 28. Suppo II de Spoleto  Etterslektstre til dette punkt ble født , Perugia, Umbria, Italia.

  3. 18.  Louis II, The StammererLouis II, The Stammerer Etterslektstre til dette punkt (10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 1 Nov 846; døde 10 Apr 879, Compiègne, Picardy, Frankrike.

    Notater:

    Ludvig «den Stamme» var konge av Frankrike 877 - 879.
    Han ble konge av Aquitanien i 867 og etter farens død i 877, også konge av Frankrike. Han regjerte ytterst svakt i to år, og ga bort en mengde krongods.
    Ludvig var første gang gift med Ansgarde, men ble skilt etter 866.

    Familie/Ektefelle/partner: Adelheid de Paris. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 29. Charles III, The Simple  Etterslektstre til dette punkt ble født 17 Okt 879; døde 7 Okt 929, Peronne, Burgundy, Frankrike.
    2. 30. Ermentrud of Westfranken  Etterslektstre til dette punkt

  4. 19.  Judit de FranceJudit de France Etterslektstre til dette punkt (10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 844 , Frankrike; døde, Flandern, Belgia.

    Judit giftet seg med Baudouin, Med Jernarmen 862. Baudouin døde 879, Arras, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 31. Baudouin II de Flandre  Etterslektstre til dette punkt ble født , Flandern, Belgia; døde 10 Sep 918, Flandern, Belgia.

  5. 20.  Berengar I of ItaliaBerengar I of Italia Etterslektstre til dette punkt (11.Gisla7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 7 Apr 924, Verona.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Markgrave

    Familie/Ektefelle/partner: Bertila de Spoleto. Bertila (datter av Suppo II de Spoleto og Bertha de Cemerino) ble født , Perugia, Umbria, Italia; døde 12 Sep 915, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 32. Gisela de Friaul  Etterslektstre til dette punkt ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 13 Okt 910.

  6. 21.  Ramnulf I de PoitouRamnulf I de Poitou Etterslektstre til dette punkt (12.Hildegarde7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 820; døde 15 Okt 866, Brissarthe, Neustria, Frankrike.

    Ramnulf giftet seg med Bilichilde du Maine 845. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 33. Ramnulf II de Poitou  Etterslektstre til dette punkt døde 5 Okt 890, Paris, Frankrike.

  7. 22.  Irmingard von FrankenIrmingard von Franken Etterslektstre til dette punkt (13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Giselbert de Maasgau. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 34. Reginar I im Hennegau  Etterslektstre til dette punkt ble født 850 , Nederland; døde 19 Jan 915, Mersen, Kaiserpfalz.

  8. 23.  Lothaire II de LorraineLothaire II de Lorraine Etterslektstre til dette punkt (13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 827 , Alsace-Lorraine, Frankrike; døde 8 Aug 869, Plaisance, Italia.

    Familie/Ektefelle/partner: Teutberga de Wormsgau. Teutberga ble født 849; døde 9 Apr 868, Remiremont, Vosges, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 35. Gisela de Lorraine  Etterslektstre til dette punkt
    2. 36. Bertha de Lorraine  Etterslektstre til dette punkt

  9. 24.  GisèleGisèle Etterslektstre til dette punkt (14.Louis7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Erchanger I von Schwaben. Erchanger døde 879. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 37. Kunigunde von Schwaben  Etterslektstre til dette punkt døde 7 Feb 915, Kloster Lorsch.

  10. 25.  Susanna de ParisSusanna de Paris Etterslektstre til dette punkt (15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Wulfhard. Wulfhard døde, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 38. Adalhard  Etterslektstre til dette punkt
    2. 39. Vulgrin I d'Angoulême  Etterslektstre til dette punkt døde 3 Mai 886, Angoulême St. Cybard, France.

  11. 26.  Engeltrude de ParisEngeltrude de Paris Etterslektstre til dette punkt (15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Paris, Ile-de-France, Frankrike; døde, Friuli, Lombardia, Italia.

    Familie/Ektefelle/partner: Unruoch II de Friaul. Unruoch døde, Friuli, Lombardia, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 40. Eberhard I de Friaul  Etterslektstre til dette punkt ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 24 Des 866, Friuli, Lombardia, Italia.
    2. 41. Berengar von Toulouse  Etterslektstre til dette punkt døde 835.


Generasjon: 9

  1. 27.  Herbert I de VermandoisHerbert I de Vermandois Etterslektstre til dette punkt (16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Vermandois, Normandi, Frankrike; døde 6 Nov 902, Frankrike.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Comte

    Notater:

    Greve av Vermandois, Herbert ble myrdet 902

    Familie/Ektefelle/partner: Beatrice de Morvois. Beatrice ble født 840 , Vermandois; døde 6 Nov 902. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 42. N.N de Vermandois  Etterslektstre til dette punkt
    2. 43. Heribert II de Vermandois  Etterslektstre til dette punkt ble født , Frankrike; døde 23 Feb 943, Saint-Quentin, Aisne, Frankrike.

  2. 28.  Suppo II de SpoletoSuppo II de Spoleto Etterslektstre til dette punkt (17.Maurin8, 9.Adelaida7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Perugia, Umbria, Italia.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Duke

    Familie/Ektefelle/partner: Bertha de Cemerino. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 44. Bertila de Spoleto  Etterslektstre til dette punkt ble født , Perugia, Umbria, Italia; døde 12 Sep 915, Italia.

  3. 29.  Charles III, The SimpleCharles III, The Simple Etterslektstre til dette punkt (18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 17 Okt 879; døde 7 Okt 929, Peronne, Burgundy, Frankrike.

    Notater:

    Karl «den Enfoldige» var konge av Frankrike 898 - 922.
    Han ble født etter sin fars død. Karl hadde fra først av ingen utsikt til kongemakten, som i 887 var tilfalt Hertug Eudes. Men senere samlet motstandere til Eudes seg om Karl, som etter Audes død i 898 ble konge over Vest-Franken eller Frankrike.
    Hans regjering var svak. Karl ble avsatt i 923, ble kort tid senere tatt til fange, og døde i fangenskap.
    Han var første gang gift med Frederuna som døde ca. 916.

    Familie/Ektefelle/partner: Eadgifu of Wessex. Eadgifu (datter av Edvard I of England, The Elder og Elfleda of Bernicia) ble født 896. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 45. Louis IV d'Outremer  Etterslektstre til dette punkt døde 10 Sep 954, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Frederuna. Frederuna døde 10 Feb 917, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 46. Ermentrud  Etterslektstre til dette punkt ble født 916.

  4. 30.  Ermentrud of WestfrankenErmentrud of Westfranken Etterslektstre til dette punkt (18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: N.N of Wessex. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 47. Kunegund  Etterslektstre til dette punkt

  5. 31.  Baudouin II de FlandreBaudouin II de Flandre Etterslektstre til dette punkt (19.Judit8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Flandern, Belgia; døde 10 Sep 918, Flandern, Belgia.

    Baudouin giftet seg med Eltrude Alfredsdatter 884. Eltrude (datter av Alfred, Den Store og Ealhswith of Mercia) ble født , England; døde 929, England. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 48. Arnulf I "The Great" van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt ble født , Flandern, Belgia; døde 27 Mar 965, Flandern, Belgia.

  6. 32.  Gisela de FriaulGisela de Friaul Etterslektstre til dette punkt (20.Berengar8, 11.Gisla7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 13 Okt 910.

    Familie/Ektefelle/partner: Adalbert de Ivrea. Adalbert (sønn av Anscar de Ivrea og Giselle de Volsca) ble født , Torino, Italia; døde 923, Ivrea, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 49. Berengar II de Ivrea  Etterslektstre til dette punkt ble født , Torino, Italia; døde 6 Aug 966, Bamberg, Tyskland.

  7. 33.  Ramnulf II de PoitouRamnulf II de Poitou Etterslektstre til dette punkt (21.Ramnulf8, 12.Hildegarde7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 5 Okt 890, Paris, Frankrike.

    Ramnulf giftet seg med Irmingarde 867. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 50. Ebalus Mancer Comte de Poitou  Etterslektstre til dette punkt døde 934.

  8. 34.  Reginar I im HennegauReginar I im Hennegau Etterslektstre til dette punkt (22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 850 , Nederland; døde 19 Jan 915, Mersen, Kaiserpfalz.

    Notater:

    Rainier (Reginar) «Langhals» var den første greve av Hainaut fra 875 til 915 og hertug av Lothringen.
    Hainautslekten var grever av Hainaut (Hennegau) fra 875 til 973 og fra 998 til 1433. Grevskapet Hainaut ligger nå på grensen mellom Belgia og Frankrike, men lå dengang i hertugdømmet Nedre Lothringen i det tysk-romerske riket.

    Familie/Ektefelle/partner: Alberade. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 51. Giselbert von Lothringen  Etterslektstre til dette punkt ble født 895; døde 2 Okt 939, Andernach, Mayen-Koblenz, Tyskland.
    2. 52. Reginar II de Hainault  Etterslektstre til dette punkt ble født 890.

  9. 35.  Gisela de LorraineGisela de Lorraine Etterslektstre til dette punkt (23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Gottfried Halftansson. Gottfried (sønn av Halvdan Gudrødsson, Svarte og Thora Haraldsdatter) døde 885. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 53. Ludmilla Ranghildis von Ringelheim  Etterslektstre til dette punkt

  10. 36.  Bertha de LorraineBertha de Lorraine Etterslektstre til dette punkt (23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Theotbald of Arles. Theotbald (sønn av Hugbert of Arles) ble født , Frankrike; døde, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 54. Boso of Arles  Etterslektstre til dette punkt

  11. 37.  Kunigunde von SchwabenKunigunde von Schwaben Etterslektstre til dette punkt (24.Gisèle8, 14.Louis7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 7 Feb 915, Kloster Lorsch.

    Familie/Ektefelle/partner: Luitpold von Babenberg. Luitpold (sønn av Liutperht) døde 4 Jul 907, Bratislava, Slovakia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 55. Arnulf I von Bayern, der Böse  Etterslektstre til dette punkt døde 14 Jul 937, Regensgurg.

  12. 38.  AdalhardAdalhard Etterslektstre til dette punkt (25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Notater:

    Count Palatine, død etter 10,10.890

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 56. Adelheid de Paris  Etterslektstre til dette punkt

  13. 39.  Vulgrin I d'AngoulêmeVulgrin I d'Angoulême Etterslektstre til dette punkt (25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 3 Mai 886, Angoulême St. Cybard, France.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Comte

    Familie/Ektefelle/partner: Regelindis d'Autun. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 57. Guillaume I de Perigueux  Etterslektstre til dette punkt døde 920, Frankrike.

  14. 40.  Eberhard I de FriaulEberhard I de Friaul Etterslektstre til dette punkt (26.Engeltrude8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 24 Des 866, Friuli, Lombardia, Italia.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Markgrave

    Familie/Ektefelle/partner: Gisla de France. Gisla (datter av Louis I von Franken, The Pious og Judith von Bayern) ble født 820 , Frankfurt Am Main, Tyskland; døde 1 Jul 874, Friuli, Lombardia, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 58. Berengar I of Italia  Etterslektstre til dette punkt ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 7 Apr 924, Verona.

  15. 41.  Berengar von ToulouseBerengar von Toulouse Etterslektstre til dette punkt (26.Engeltrude8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 835.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 59. Balderich van de Betuwe  Etterslektstre til dette punkt


Generasjon: 10

  1. 42.  N.N de VermandoisN.N de Vermandois Etterslektstre til dette punkt (27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Gebhard Graf im Ufgau. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 60. Konrad im der Ortenau  Etterslektstre til dette punkt

  2. 43.  Heribert II de VermandoisHeribert II de Vermandois Etterslektstre til dette punkt (27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Frankrike; døde 23 Feb 943, Saint-Quentin, Aisne, Frankrike.

    Notater:

    Greve av Vermandois ca. 905 - 942 som Herbert II.
Greve av Troyes til 942 som Herbert I.
    Herbert var vistnok gift med datteren til motkongen Robert I av Frankrike.
    Vermandoisslekten var grever av Vermandois fra ca. 900 til 1025 og grever av Troyes fra ca. 910 til 995. Begge grevskapene lå i Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Adela of Neustria. Adela (datter av Robert I og Béatrice) døde, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 61. Liutgarde de Vermandois  Etterslektstre til dette punkt
    2. 62. Adela de Vermandois  Etterslektstre til dette punkt ble født , Frankrike; døde 960, Brygge, Belgia.
    3. 63. Robert de Vermandois  Etterslektstre til dette punkt ble født , Frankrike; døde 19 Aug 967, Frankrike.

  3. 44.  Bertila de SpoletoBertila de Spoleto Etterslektstre til dette punkt (28.Suppo9, 17.Maurin8, 9.Adelaida7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Perugia, Umbria, Italia; døde 12 Sep 915, Italia.

    Familie/Ektefelle/partner: Berengar I of Italia. Berengar (sønn av Eberhard I de Friaul og Gisla de France) ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 7 Apr 924, Verona. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 64. Gisela de Friaul  Etterslektstre til dette punkt ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 13 Okt 910.

  4. 45.  Louis IV d'OutremerLouis IV d'Outremer Etterslektstre til dette punkt (29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 10 Sep 954, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike.

    Notater:

    Ludvig «den Oversjøiske» var konge av Frankrike (Vest-Franken) 936 - 954.
    Da hans far ble fanget av opprørske stormenn i 923, brakte hans mor ham i sikkerhet i England. Her ble han oppdratt ved sin onkel, kong Athelstans hoff.
    I 936 kalte stormennene ham tilbake til Frankrike og tok ham til konge. Hans regjeringstid var urolig. I stadige kamper med Otto I av Tyskland, normannerne, magyarerne og opprørske stormenn med Hugo «den Store» i spissen, måtte han hevde sin makt. Kampene ble ført med skiftende hell, men han beholdt kongetitelen til sin død.

    Louis giftet seg med Gerberga von Sachsen 938. Gerberga (datter av Hendrik I, Fulefanger og Mathilde von Ringelheim) ble født , Nordhausen, Thuringia, Tyskland; døde 5 Mai 984, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 65. Mahaut de France  Etterslektstre til dette punkt ble født 943.
    2. 66. Charles de Lorraine  Etterslektstre til dette punkt ble født 953 , Laon, Aisne, Frankrike; døde 22 Jun 993, Orléans, Frankrike.
    3. 67. Mathilde  Etterslektstre til dette punkt

  5. 46.  ErmentrudErmentrud Etterslektstre til dette punkt (29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 916.

    Familie/Ektefelle/partner: Gottfried im Metzgau. Gottfried (sønn av Gerhard im Metzgau og Oda von Sachsen) døde 950. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 68. Gerhard II  Etterslektstre til dette punkt
    2. 69. Gerberga von Lothringen  Etterslektstre til dette punkt

  6. 47.  KunegundKunegund Etterslektstre til dette punkt (30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Wigerich im Bidgau und Ardennengau. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 70. Gozelo  Etterslektstre til dette punkt døde 943.
    2. 71. Luitgarde von Lothringen  Etterslektstre til dette punkt døde 986, Tyskland.
    3. 72. Friedrich I of Upper-Lorraine  Etterslektstre til dette punkt døde 18 Mai 978, Frankrike.
    4. 73. Siegfried von Luxemburg  Etterslektstre til dette punkt

  7. 48.  Arnulf I "The Great" van VlaanderenArnulf I "The Great" van Vlaanderen Etterslektstre til dette punkt (31.Baudouin9, 19.Judit8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Flandern, Belgia; døde 27 Mar 965, Flandern, Belgia.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Graaf van Vlaanderen 918-965

    Arnulf giftet seg med Adela de Vermandois 934. Adela (datter av Heribert II de Vermandois og Adela of Neustria) ble født , Frankrike; døde 960, Brygge, Belgia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 74. Baudouin III van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt ble født , Belgia; døde 1 Nov 962, Belgia.

  8. 49.  Berengar II de IvreaBerengar II de Ivrea Etterslektstre til dette punkt (32.Gisela9, 20.Berengar8, 11.Gisla7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Torino, Italia; døde 6 Aug 966, Bamberg, Tyskland.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Konge

    Familie/Ektefelle/partner: Willa de Tuscany. Willa (datter av Boso of Arles og Willa de Bourgogne) ble født , Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 75. Adalbert de Ivrea  Etterslektstre til dette punkt ble født 932 , Italia; døde, Autun, Italia.
    2. 76. Rosela Roxana  Etterslektstre til dette punkt ble født , Italia; døde 7 Feb 1003, Gent, East Flanders, Belgia.

  9. 50.  Ebalus Mancer Comte de PoitouEbalus Mancer Comte de Poitou Etterslektstre til dette punkt (33.Ramnulf9, 21.Ramnulf8, 12.Hildegarde7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 934.

    Familie/Ektefelle/partner: Aremburgis. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 77. Guillaume I-III d'Aquitaine  Etterslektstre til dette punkt døde 963, Poitiers, Saint-Maixent, Poitou-Charentes, Frankrike.

  10. 51.  Giselbert von LothringenGiselbert von Lothringen Etterslektstre til dette punkt (34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 895; døde 2 Okt 939, Andernach, Mayen-Koblenz, Tyskland.

    Giselbert giftet seg med Gerberga von Sachsen 928. Gerberga (datter av Hendrik I, Fulefanger og Mathilde von Ringelheim) ble født , Nordhausen, Thuringia, Tyskland; døde 5 Mai 984, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 78. Alberada von Hennegau  Etterslektstre til dette punkt ble født 930.
    2. 79. Hadwig von Lothringen  Etterslektstre til dette punkt

  11. 52.  Reginar II de HainaultReginar II de Hainault Etterslektstre til dette punkt (34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 890.

    Notater:

    Rainier (Reginar) var greve av Hainaut (Hennegau) 916 - 932

    Familie/Ektefelle/partner: Adelheid von Burgund. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 80. Reginar III de Hainault  Etterslektstre til dette punkt ble født 920; døde 973.
    2. 81. N.N de Hainault  Etterslektstre til dette punkt døde 959.

  12. 53.  Ludmilla Ranghildis von RingelheimLudmilla Ranghildis von Ringelheim Etterslektstre til dette punkt (35.Gisela9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Thiedrich von Ringelheim. Thiedrich (sønn av Reginhart von Ringelheim og Matilde of Dreini) ble født , Ringelheim, Goslar, Hannover, Tyskland; døde, Westphalia, Saxony, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 82. Mathilde von Ringelheim  Etterslektstre til dette punkt ble født , Engern, Westfalen, Tyskland; døde 14 Mar 968.
    2. 83. Friedrunda von Ringelheim  Etterslektstre til dette punkt ble født , Ringelheim, Goslar, Hannover, Tyskland.

  13. 54.  Boso of ArlesBoso of Arles Etterslektstre til dette punkt (36.Bertha9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Markgraf of Tuscany

    Familie/Ektefelle/partner: Willa de Bourgogne. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 84. Willa de Tuscany  Etterslektstre til dette punkt ble født , Italia.

  14. 55.  Arnulf I von Bayern, der BöseArnulf I von Bayern, der Böse Etterslektstre til dette punkt (37.Kunigunde9, 24.Gisèle8, 14.Louis7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 14 Jul 937, Regensgurg.

    Notater:

    907 Heerführer in Bayern; 911 Herzog von Bayern.

    Hertug av Bayern 907 - 937.
    Ved denne tid foregikk sekularisering av klostrene, de inndragne gods ble gitt som len til hans fortrolige. Som eksempel hadde klostret Tegernsee tidligere mer en 11.000 bondegårder, etter konfiskasjonen kun 114. Kirken ga ham derfor tilnavnet «der Böse».
    11.08.909 tvang Arnulf ungarerne, som hadde trengt frem til Schwaben, til retrett.

    Familie/Ektefelle/partner: Judith. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 85. Arnulf II von Bayern  Etterslektstre til dette punkt døde 954, Tyskland.
    2. 86. Eberhard von Bayern  Etterslektstre til dette punkt

  15. 56.  Adelheid de ParisAdelheid de Paris Etterslektstre til dette punkt (38.Adalhard9, 25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Louis II, The Stammerer. Louis (sønn av Charles, The Bald og Ermentrudis de Orléans) ble født 1 Nov 846; døde 10 Apr 879, Compiègne, Picardy, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 87. Charles III, The Simple  Etterslektstre til dette punkt ble født 17 Okt 879; døde 7 Okt 929, Peronne, Burgundy, Frankrike.
    2. 88. Ermentrud of Westfranken  Etterslektstre til dette punkt

  16. 57.  Guillaume I de PerigueuxGuillaume I de Perigueux Etterslektstre til dette punkt (39.Vulgrin9, 25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 920, Frankrike.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Comte

    Familie/Ektefelle/partner: Régilindis. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 89. Emma de Perigueux  Etterslektstre til dette punkt døde, Frankrike.

  17. 58.  Berengar I of ItaliaBerengar I of Italia Etterslektstre til dette punkt (40.Eberhard9, 26.Engeltrude8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 7 Apr 924, Verona.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Markgrave

    Familie/Ektefelle/partner: Bertila de Spoleto. Bertila (datter av Suppo II de Spoleto og Bertha de Cemerino) ble født , Perugia, Umbria, Italia; døde 12 Sep 915, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 64. Gisela de Friaul  Etterslektstre til dette punkt ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 13 Okt 910.

  18. 59.  Balderich van de BetuweBalderich van de Betuwe Etterslektstre til dette punkt (41.Berengar9, 26.Engeltrude8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 90. Ricfrid van de Betuwe  Etterslektstre til dette punkt


Generasjon: 11

  1. 60.  Konrad im der OrtenauKonrad im der Ortenau Etterslektstre til dette punkt (42.N.N10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Judith. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 91. Konrad von Oenningen  Etterslektstre til dette punkt døde 20 Aug 997.
    2. 92. Heribert I vom Kinziggau  Etterslektstre til dette punkt døde 995, Tyskland.
    3. 93. Judith von der Wetterau  Etterslektstre til dette punkt

  2. 61.  Liutgarde de VermandoisLiutgarde de Vermandois Etterslektstre til dette punkt (43.Heribert10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Thibaut I de Blois et Chartres. Thibaut døde 16 Jan 975. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 94. Emma de Blois  Etterslektstre til dette punkt

  3. 62.  Adela de VermandoisAdela de Vermandois Etterslektstre til dette punkt (43.Heribert10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Frankrike; døde 960, Brygge, Belgia.

    Adela giftet seg med Arnulf I "The Great" van Vlaanderen 934. Arnulf (sønn av Baudouin II de Flandre og Eltrude Alfredsdatter) ble født , Flandern, Belgia; døde 27 Mar 965, Flandern, Belgia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 95. Baudouin III van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt ble født , Belgia; døde 1 Nov 962, Belgia.

  4. 63.  Robert de VermandoisRobert de Vermandois Etterslektstre til dette punkt (43.Heribert10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Frankrike; døde 19 Aug 967, Frankrike.

    Notater:

    Greve av Troyes og Meaux 942 - 966.

    Familie/Ektefelle/partner: Adelheid de Bourgogne. Adelheid (datter av Giselbert de Bourgogne og Ermengard de Autun) ble født , Frankrike; døde, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 96. Adelais de Vermandois  Etterslektstre til dette punkt ble født , Frankrike; døde 974, Angers, Frankrike.

  5. 64.  Gisela de FriaulGisela de Friaul Etterslektstre til dette punkt (44.Bertila10, 28.Suppo9, 17.Maurin8, 9.Adelaida7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Friuli, Lombardia, Italia; døde 13 Okt 910.

    Familie/Ektefelle/partner: Adalbert de Ivrea. Adalbert (sønn av Anscar de Ivrea og Giselle de Volsca) ble født , Torino, Italia; døde 923, Ivrea, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 97. Berengar II de Ivrea  Etterslektstre til dette punkt ble født , Torino, Italia; døde 6 Aug 966, Bamberg, Tyskland.

  6. 65.  Mahaut de FranceMahaut de France Etterslektstre til dette punkt (45.Louis10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 943.

    Mahaut giftet seg med Conrad I de Bourgogne 964. Conrad døde 19 Okt 993, Wien, Østerike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 98. Gerberge de Bourgogne  Etterslektstre til dette punkt

  7. 66.  Charles de LorraineCharles de Lorraine Etterslektstre til dette punkt (45.Louis10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 953 , Laon, Aisne, Frankrike; døde 22 Jun 993, Orléans, Frankrike.

    Notater:

    Hertug av Nedre Lothringen som da omfattet Brabant.
    Ifølge Bent og Vidar Billing Hansen i «Rosensverdslektens forfedre» var Karl først gift med Agnes av Troyes (955-982) og dernest med Adelheid. Gerberga skal være hans datter i det første ektskapet med Agnes.
    Ifølge Mogens Bugge i «Våre forfedre» var Karl gift før 979 med Adelheid som var datter til en av Hugo Capets vasaller. Han fører henne som mor til Gerberga.

    Familie/Ektefelle/partner: Adela. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 99. Gerberga of Lower-Lorraine  Etterslektstre til dette punkt døde 27 Jan 1018.

  8. 67.  MathildeMathilde Etterslektstre til dette punkt (45.Louis10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Conrad I, Den Fredfulle. Conrad (sønn av Rudolph II og Bertha of Swabia) ble født , Burgund, Frankrike; døde 19 Okt 993, Burgund, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 100. Bertha Raolsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Burgund, Frankrike; døde, Frankrike.

  9. 68.  Gerhard IIGerhard II Etterslektstre til dette punkt (46.Ermentrud10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Notater:

    Vogt von Remiremont 

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 101. N.N von Lothringen  Etterslektstre til dette punkt

  10. 69.  Gerberga von LothringenGerberga von Lothringen Etterslektstre til dette punkt (46.Ermentrud10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Meginoz von Avalgau. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 102. Irmentrud von Avalgau  Etterslektstre til dette punkt

  11. 70.  GozeloGozelo Etterslektstre til dette punkt (47.Kunegund10, 30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 943.

    Familie/Ektefelle/partner: Uda von Metz. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 103. Godefroy von Verdun & Ardennes  Etterslektstre til dette punkt

  12. 71.  Luitgarde von LothringenLuitgarde von Lothringen Etterslektstre til dette punkt (47.Kunegund10, 30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 986, Tyskland.

    Familie/Ektefelle/partner: Eberhard IV. Eberhard døde 18 Des 967, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 104. Hugo III  Etterslektstre til dette punkt døde 984, Tyskland.

  13. 72.  Friedrich I of Upper-LorraineFriedrich I of Upper-Lorraine Etterslektstre til dette punkt (47.Kunegund10, 30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 18 Mai 978, Frankrike.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Duke

    Friedrich giftet seg med Beatrix de France 955. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 105. N.N von Lothringen  Etterslektstre til dette punkt
    2. 106. Dietrich I von Arlon  Etterslektstre til dette punkt

  14. 73.  Siegfried von LuxemburgSiegfried von Luxemburg Etterslektstre til dette punkt (47.Kunegund10, 30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Graf

    Familie/Ektefelle/partner: Hadwig von Lothringen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 107. Friedrich I von Luxemburg  Etterslektstre til dette punkt døde 1019, Tyskland.

  15. 74.  Baudouin III van VlaanderenBaudouin III van Vlaanderen Etterslektstre til dette punkt (48.Arnulf10, 31.Baudouin9, 19.Judit8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Belgia; døde 1 Nov 962, Belgia.

    Baudouin giftet seg med Mathilde von Sachsen 961. Mathilde (datter av Hermann Billung von Sachsen) ble født 944 , Tyskland; døde 25 Mai 1008, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 108. Arnulf II van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt ble født , Flandern, Belgia; døde 30 Mar 987, Flandern, Belgia.

  16. 75.  Adalbert de IvreaAdalbert de Ivrea Etterslektstre til dette punkt (49.Berengar10, 32.Gisela9, 20.Berengar8, 11.Gisla7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 932 , Italia; døde, Autun, Italia.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Markgrave

    Familie/Ektefelle/partner: Gerberge de Mâcon. Gerberge ble født , Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 109. Odo Wilhelm von Burgund  Etterslektstre til dette punkt ble født , Lombard, Italia; døde 21 Aug 1026, Dijon, France.

  17. 76.  Rosela RoxanaRosela Roxana Etterslektstre til dette punkt (49.Berengar10, 32.Gisela9, 20.Berengar8, 11.Gisla7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Italia; døde 7 Feb 1003, Gent, East Flanders, Belgia.

    Familie/Ektefelle/partner: Arnulf II van Vlaanderen. Arnulf (sønn av Baudouin III van Vlaanderen og Mathilde von Sachsen) ble født , Flandern, Belgia; døde 30 Mar 987, Flandern, Belgia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 110. Baudouin IV van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt ble født 980 , Flandern, Belgia; døde 30 Mai 1035, Flandern, Belgia.

  18. 77.  Guillaume I-III d'AquitaineGuillaume I-III d'Aquitaine Etterslektstre til dette punkt (50.Ebalus10, 33.Ramnulf9, 21.Ramnulf8, 12.Hildegarde7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 963, Poitiers, Saint-Maixent, Poitou-Charentes, Frankrike.

    Guillaume giftet seg med Gerberge Rolvsdatter 935. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 111. Adelheid of Aquitaine  Etterslektstre til dette punkt ble født 952; døde 1004, Frankrike.
    2. 112. Guillaume II-IV d'Aquitaine  Etterslektstre til dette punkt ble født 935; døde 3 Apr 995, Saint-Maixent, Sarthe, Frankrike.

  19. 78.  Alberada von HennegauAlberada von Hennegau Etterslektstre til dette punkt (51.Giselbert10, 34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 930.

    Familie/Ektefelle/partner: Ragenold von Roucy. Ragenold døde 10 Mai 967. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 113. Ermentrud von Roucy  Etterslektstre til dette punkt ble født 955; døde 1002.
    2. 114. Giselbert de Roucy  Etterslektstre til dette punkt

  20. 79.  Hadwig von LothringenHadwig von Lothringen Etterslektstre til dette punkt (51.Giselbert10, 34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Siegfried von Luxemburg. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 107. Friedrich I von Luxemburg  Etterslektstre til dette punkt døde 1019, Tyskland.

  21. 80.  Reginar III de HainaultReginar III de Hainault Etterslektstre til dette punkt (52.Reginar10, 34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 920; døde 973.

    Notater:

    Rainier (Reginar) var greve av Hainaut (Hennegau) 932 - 973.
    Han ble lyst i band i 958.

    Familie/Ektefelle/partner: Adela de Louvain. Adela (datter av Lambert de Louvain og Herwesindis van de Betuwe) døde 961. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 115. Lambert I de Louvain  Etterslektstre til dette punkt ble født 950; døde 12 Sep 1015, Florennes, Wallonia, Belgia.
    2. 116. Reginar IV de Hainault  Etterslektstre til dette punkt døde 1013, Belgia.

  22. 81.  N.N de HainaultN.N de Hainault Etterslektstre til dette punkt (52.Reginar10, 34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 959.

    Familie/Ektefelle/partner: Nibelung van de Betuwe. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 117. Rudolf van de Betuwe  Etterslektstre til dette punkt

  23. 82.  Mathilde von RingelheimMathilde von Ringelheim Etterslektstre til dette punkt (53.Ludmilla10, 35.Gisela9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Engern, Westfalen, Tyskland; døde 14 Mar 968.

    Mathilde giftet seg med Hendrik I, Fulefanger 909. Hendrik (sønn av Otto "Der Erlauchte" von Sachsen og Haduwig von Babenberg) ble født 876; døde 2 Jul 936, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 118. Otto I, The Great  Etterslektstre til dette punkt ble født 23 Nov 912 , Wallhausen, Rhineland-Palatinate, Tyskland; døde 7 Mai 973, Memleben, Sachsen-Anhalt, Tyskland.
    2. 119. Gerberga von Sachsen  Etterslektstre til dette punkt ble født , Nordhausen, Thuringia, Tyskland; døde 5 Mai 984, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike.
    3. 120. Hedvig von Sachsen  Etterslektstre til dette punkt ble født 920 , Sachsen, Tyskland; døde 10 Mai 965, Frankrike.

  24. 83.  Friedrunda von RingelheimFriedrunda von Ringelheim Etterslektstre til dette punkt (53.Ludmilla10, 35.Gisela9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Ringelheim, Goslar, Hannover, Tyskland.

    Familie/Ektefelle/partner: Wichmann I von Egern. Wichmann døde 23 Apr 944. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 121. Mathilde von Arneburg  Etterslektstre til dette punkt døde 3 Des 990.

  25. 84.  Willa de TuscanyWilla de Tuscany Etterslektstre til dette punkt (54.Boso10, 36.Bertha9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Italia.

    Familie/Ektefelle/partner: Berengar II de Ivrea. Berengar (sønn av Adalbert de Ivrea og Gisela de Friaul) ble født , Torino, Italia; døde 6 Aug 966, Bamberg, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 122. Adalbert de Ivrea  Etterslektstre til dette punkt ble født 932 , Italia; døde, Autun, Italia.
    2. 123. Rosela Roxana  Etterslektstre til dette punkt ble født , Italia; døde 7 Feb 1003, Gent, East Flanders, Belgia.

  26. 85.  Arnulf II von BayernArnulf II von Bayern Etterslektstre til dette punkt (55.Arnulf10, 37.Kunigunde9, 24.Gisèle8, 14.Louis7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 954, Tyskland.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Pfalzgraf von Bayeren

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 124. Berthold I von Diessen-Andechs  Etterslektstre til dette punkt ble født 940.

  27. 86.  Eberhard von BayernEberhard von Bayern Etterslektstre til dette punkt (55.Arnulf10, 37.Kunigunde9, 24.Gisèle8, 14.Louis7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: N.N von Metz. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 125. Wigburg von Bayern  Etterslektstre til dette punkt

  28. 87.  Charles III, The SimpleCharles III, The Simple Etterslektstre til dette punkt (56.Adelheid10, 38.Adalhard9, 25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 17 Okt 879; døde 7 Okt 929, Peronne, Burgundy, Frankrike.

    Notater:

    Karl «den Enfoldige» var konge av Frankrike 898 - 922.
    Han ble født etter sin fars død. Karl hadde fra først av ingen utsikt til kongemakten, som i 887 var tilfalt Hertug Eudes. Men senere samlet motstandere til Eudes seg om Karl, som etter Audes død i 898 ble konge over Vest-Franken eller Frankrike.
    Hans regjering var svak. Karl ble avsatt i 923, ble kort tid senere tatt til fange, og døde i fangenskap.
    Han var første gang gift med Frederuna som døde ca. 916.

    Familie/Ektefelle/partner: Eadgifu of Wessex. Eadgifu (datter av Edvard I of England, The Elder og Elfleda of Bernicia) ble født 896. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 126. Louis IV d'Outremer  Etterslektstre til dette punkt døde 10 Sep 954, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Frederuna. Frederuna døde 10 Feb 917, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 127. Ermentrud  Etterslektstre til dette punkt ble født 916.

  29. 88.  Ermentrud of WestfrankenErmentrud of Westfranken Etterslektstre til dette punkt (56.Adelheid10, 38.Adalhard9, 25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: N.N of Wessex. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 128. Kunegund  Etterslektstre til dette punkt

  30. 89.  Emma de PerigueuxEmma de Perigueux Etterslektstre til dette punkt (57.Guillaume10, 39.Vulgrin9, 25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Boson I de La Marche. Boson døde, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 129. Aldebert I de La Marche  Etterslektstre til dette punkt døde 997, Gencay, France.

  31. 90.  Ricfrid van de BetuweRicfrid van de Betuwe Etterslektstre til dette punkt (59.Balderich10, 41.Berengar9, 26.Engeltrude8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Notater:

    Dodo

    Familie/Ektefelle/partner: Herensinda. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 130. Herwesindis van de Betuwe  Etterslektstre til dette punkt
    2. 131. Nibelung van de Betuwe  Etterslektstre til dette punkt


Generasjon: 12

  1. 91.  Konrad von OenningenKonrad von Oenningen Etterslektstre til dette punkt (60.Konrad11, 42.N.N10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 20 Aug 997.

    Familie/Ektefelle/partner: Reginlint. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 132. Hermann II von Schwaben  Etterslektstre til dette punkt døde 4 Mai 1003.
    2. 133. Kunizza von Oenningen  Etterslektstre til dette punkt
    3. 134. Ita von Oenningen  Etterslektstre til dette punkt

  2. 92.  Heribert I vom KinziggauHeribert I vom Kinziggau Etterslektstre til dette punkt (60.Konrad11, 42.N.N10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 995, Tyskland.

    Familie/Ektefelle/partner: Irmentrud von Avalgau. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 135. Gerberge vom Kinziggau  Etterslektstre til dette punkt
    2. 136. Irmtrud vom Kinziggau  Etterslektstre til dette punkt ble født 972 , Tyskland.

  3. 93.  Judith von der WetterauJudith von der Wetterau Etterslektstre til dette punkt (60.Konrad11, 42.N.N10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Heinrich I von Stade, Der Kahle. Heinrich (sønn av Lothar II von Stade og Swanehild) døde 11 MAJ 976. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 137. Siegfried II von Stade  Etterslektstre til dette punkt døde 1037, Tyskland.

  4. 94.  Emma de BloisEmma de Blois Etterslektstre til dette punkt (61.Liutgarde11, 43.Heribert10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Guillaume II-IV d'Aquitaine. Guillaume (sønn av Guillaume I-III d'Aquitaine og Gerberge Rolvsdatter) ble født 935; døde 3 Apr 995, Saint-Maixent, Sarthe, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 138. Guillaume III-V d'Aquitaine  Etterslektstre til dette punkt ble født 969 , Frankrike; døde 31 Jan 1030.

  5. 95.  Baudouin III van VlaanderenBaudouin III van Vlaanderen Etterslektstre til dette punkt (62.Adela11, 43.Heribert10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Belgia; døde 1 Nov 962, Belgia.

    Baudouin giftet seg med Mathilde von Sachsen 961. Mathilde (datter av Hermann Billung von Sachsen) ble født 944 , Tyskland; døde 25 Mai 1008, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 139. Arnulf II van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt ble født , Flandern, Belgia; døde 30 Mar 987, Flandern, Belgia.

  6. 96.  Adelais de VermandoisAdelais de Vermandois Etterslektstre til dette punkt (63.Robert11, 43.Heribert10, 27.Herbert9, 16.Pippin8, 8.Bernhard7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Frankrike; døde 974, Angers, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Geoffrey I d'Anjou. Geoffrey (sønn av Foulques II d'Anjou, `The Good` og Gerberge de Tours) ble født , Frankrike; døde 21 Jul 989, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 140. Foulques III d'Anjou  Etterslektstre til dette punkt ble født , Frankrike; døde 22 Mai 1040, Frankrike.
    2. 141. Ermengarde d'Anjou  Etterslektstre til dette punkt døde 1010, Bretagne, Frankrike.

  7. 97.  Berengar II de IvreaBerengar II de Ivrea Etterslektstre til dette punkt (64.Gisela11, 44.Bertila10, 28.Suppo9, 17.Maurin8, 9.Adelaida7, 6.Pepin6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Torino, Italia; døde 6 Aug 966, Bamberg, Tyskland.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Konge

    Familie/Ektefelle/partner: Willa de Tuscany. Willa (datter av Boso of Arles og Willa de Bourgogne) ble født , Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 142. Adalbert de Ivrea  Etterslektstre til dette punkt ble født 932 , Italia; døde, Autun, Italia.
    2. 143. Rosela Roxana  Etterslektstre til dette punkt ble født , Italia; døde 7 Feb 1003, Gent, East Flanders, Belgia.

  8. 98.  Gerberge de BourgogneGerberge de Bourgogne Etterslektstre til dette punkt (65.Mahaut11, 45.Louis10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Hermann II von Schwaben. Hermann (sønn av Konrad von Oenningen og Reginlint) døde 4 Mai 1003. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 144. Gisela von Schwaben  Etterslektstre til dette punkt døde 14 Feb 1043.
    2. 145. Hermann II von Werl-Arnsberg  Etterslektstre til dette punkt døde 1036, Tyskland.

  9. 99.  Gerberga of Lower-LorraineGerberga of Lower-Lorraine Etterslektstre til dette punkt (66.Charles11, 45.Louis10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 27 Jan 1018.

    Familie/Ektefelle/partner: Lambert I de Louvain. Lambert (sønn av Reginar III de Hainault og Adela de Louvain) ble født 950; døde 12 Sep 1015, Florennes, Wallonia, Belgia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 146. Lambert II de Louvain  Etterslektstre til dette punkt ble født 990.
    2. 147. Matilde de Louvain  Etterslektstre til dette punkt

  10. 100.  Bertha RaolsdatterBertha Raolsdatter Etterslektstre til dette punkt (67.Mathilde11, 45.Louis10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Burgund, Frankrike; døde, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Robert II, le Pieux. Robert (sønn av Hugues Capet og Adelheid of Aquitaine) ble født 27 Mar 972 , Orléans, Frankrike; døde 20 Jul 1031, Melun, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]


  11. 101.  N.N von LothringenN.N von Lothringen Etterslektstre til dette punkt (68.Gerhard11, 46.Ermentrud10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Hugo III. Hugo (sønn av Eberhard IV og Luitgarde von Lothringen) døde 984, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 148. Hugo IV  Etterslektstre til dette punkt ble født 970 , Tyskland; døde 1049, Tyskland.

  12. 102.  Irmentrud von AvalgauIrmentrud von Avalgau Etterslektstre til dette punkt (69.Gerberga11, 46.Ermentrud10, 29.Charles9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Heribert I vom Kinziggau. Heribert (sønn av Konrad im der Ortenau og Judith) døde 995, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 135. Gerberge vom Kinziggau  Etterslektstre til dette punkt
    2. 136. Irmtrud vom Kinziggau  Etterslektstre til dette punkt ble født 972 , Tyskland.

  13. 103.  Godefroy von Verdun & ArdennesGodefroy von Verdun & Ardennes Etterslektstre til dette punkt (70.Gozelo11, 47.Kunegund10, 30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Graf

    Familie/Ektefelle/partner: Mathilde von Sachsen. Mathilde (datter av Hermann Billung von Sachsen) ble født 944 , Tyskland; døde 25 Mai 1008, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 149. Gozelo I de Lorraine  Etterslektstre til dette punkt døde 19 Apr 1044.

  14. 104.  Hugo IIIHugo III Etterslektstre til dette punkt (71.Luitgarde11, 47.Kunegund10, 30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 984, Tyskland.

    Notater:

    Graf von Egisheim

    Familie/Ektefelle/partner: N.N von Lothringen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 148. Hugo IV  Etterslektstre til dette punkt ble født 970 , Tyskland; døde 1049, Tyskland.

  15. 105.  N.N von LothringenN.N von Lothringen Etterslektstre til dette punkt (72.Friedrich11, 47.Kunegund10, 30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Berthold I von Diessen-Andechs. Berthold (sønn av Arnulf II von Bayern) ble født 940. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 150. Friedrich I von Diessen  Etterslektstre til dette punkt

  16. 106.  Dietrich I von ArlonDietrich I von Arlon Etterslektstre til dette punkt (72.Friedrich11, 47.Kunegund10, 30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Richildis von Luneville. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 151. Adela von Oberlothringen  Etterslektstre til dette punkt

  17. 107.  Friedrich I von LuxemburgFriedrich I von Luxemburg Etterslektstre til dette punkt (73.Siegfried11, 47.Kunegund10, 30.Ermentrud9, 18.Louis8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 1019, Tyskland.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Graf

    Familie/Ektefelle/partner: Irmtrud vom Kinziggau. Irmtrud (datter av Heribert I vom Kinziggau og Irmentrud von Avalgau) ble født 972 , Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 152. Friedrich von Luxemburg  Etterslektstre til dette punkt
    2. 153. Giselbert von Luxemburg  Etterslektstre til dette punkt døde 14 Aug 1056, Tyskland.
    3. 154. Irmtrud von Luxemburg  Etterslektstre til dette punkt
    4. 155. Otgiva von Luxemburg  Etterslektstre til dette punkt ble født , Luxemburg; døde 21 Feb 1030, Flandern, Belgia.

  18. 108.  Arnulf II van VlaanderenArnulf II van Vlaanderen Etterslektstre til dette punkt (74.Baudouin11, 48.Arnulf10, 31.Baudouin9, 19.Judit8, 10.Charles7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Flandern, Belgia; døde 30 Mar 987, Flandern, Belgia.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Graaf van Vlaanderen 973-987

    Familie/Ektefelle/partner: Rosela Roxana. Rosela (datter av Berengar II de Ivrea og Willa de Tuscany) ble født , Italia; døde 7 Feb 1003, Gent, East Flanders, Belgia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 156. Baudouin IV van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt ble født 980 , Flandern, Belgia; døde 30 Mai 1035, Flandern, Belgia.

  19. 109.  Odo Wilhelm von BurgundOdo Wilhelm von Burgund Etterslektstre til dette punkt (75.Adalbert11, 49.Berengar10, 32.Gisela9, 20.Berengar8, 11.Gisla7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Lombard, Italia; døde 21 Aug 1026, Dijon, France.

    Familie/Ektefelle/partner: Ermentrud von Roucy. Ermentrud (datter av Ragenold von Roucy og Alberada von Hennegau) ble født 955; døde 1002. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 157. Agnes de Bourgogne  Etterslektstre til dette punkt døde 10 Nov 1068.
    2. 158. Gerberge de Bourgogne  Etterslektstre til dette punkt døde, Frankrike.
    3. 159. Renaud I de Bourgogne  Etterslektstre til dette punkt ble født 990; døde 23 Aug 1057, Besançon, Doubs, Frankrike.

  20. 110.  Baudouin IV van VlaanderenBaudouin IV van Vlaanderen Etterslektstre til dette punkt (76.Rosela11, 49.Berengar10, 32.Gisela9, 20.Berengar8, 11.Gisla7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 980 , Flandern, Belgia; døde 30 Mai 1035, Flandern, Belgia.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Greve av Flanderen

    Baudouin giftet seg med Otgiva von Luxemburg 1012. Otgiva (datter av Friedrich I von Luxemburg og Irmtrud vom Kinziggau) ble født , Luxemburg; døde 21 Feb 1030, Flandern, Belgia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 160. Baudouin V van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt ble født 1012 , Flandern, Belgia; døde 1 Sep 1067, Lille, Frankrike.

    Baudouin giftet seg med Eleanor de Normandie 1031. Eleanor (datter av Richard II de Normandie, Den Gode og Judith de Bretagne) døde, Flandern, Belgia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 161. Judith van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt døde 1094.

  21. 111.  Adelheid of AquitaineAdelheid of Aquitaine Etterslektstre til dette punkt (77.Guillaume11, 50.Ebalus10, 33.Ramnulf9, 21.Ramnulf8, 12.Hildegarde7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 952; døde 1004, Frankrike.

    Adelheid giftet seg med Hugues Capet 970. Hugues (sønn av Hugues Le Grand og Hedvig von Sachsen) ble født 938 , Paris, Frankrike; døde 24 Okt 996, Paris, Frankrike; ble begravet , Saint-Denis-basilikaen, Paris, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 162. Robert II, le Pieux  Etterslektstre til dette punkt ble født 27 Mar 972 , Orléans, Frankrike; døde 20 Jul 1031, Melun, Frankrike.
    2. 163. Hedwige de France  Etterslektstre til dette punkt

  22. 112.  Guillaume II-IV d'AquitaineGuillaume II-IV d'Aquitaine Etterslektstre til dette punkt (77.Guillaume11, 50.Ebalus10, 33.Ramnulf9, 21.Ramnulf8, 12.Hildegarde7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 935; døde 3 Apr 995, Saint-Maixent, Sarthe, Frankrike.

    Familie/Ektefelle/partner: Emma de Blois. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 138. Guillaume III-V d'Aquitaine  Etterslektstre til dette punkt ble født 969 , Frankrike; døde 31 Jan 1030.

  23. 113.  Ermentrud von RoucyErmentrud von Roucy Etterslektstre til dette punkt (78.Alberada11, 51.Giselbert10, 34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 955; døde 1002.

    Familie/Ektefelle/partner: Odo Wilhelm von Burgund. Odo (sønn av Adalbert de Ivrea og Gerberge de Mâcon) ble født , Lombard, Italia; døde 21 Aug 1026, Dijon, France. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 157. Agnes de Bourgogne  Etterslektstre til dette punkt døde 10 Nov 1068.
    2. 158. Gerberge de Bourgogne  Etterslektstre til dette punkt døde, Frankrike.
    3. 159. Renaud I de Bourgogne  Etterslektstre til dette punkt ble født 990; døde 23 Aug 1057, Besançon, Doubs, Frankrike.

  24. 114.  Giselbert de RoucyGiselbert de Roucy Etterslektstre til dette punkt (78.Alberada11, 51.Giselbert10, 34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Comte

    Familie/Ektefelle/partner: N.N de Poitiers. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 164. Ebles I de Roucy  Etterslektstre til dette punkt døde 11 Mai 1033, Frankrike.

  25. 115.  Lambert I de LouvainLambert I de Louvain Etterslektstre til dette punkt (80.Reginar11, 52.Reginar10, 34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 950; døde 12 Sep 1015, Florennes, Wallonia, Belgia.

    Notater:

    Greve av Löwen ca. 976.
    Lambert ble gift før 994 med Gerberga.

    Familie/Ektefelle/partner: Gerberga of Lower-Lorraine. Gerberga (datter av Charles de Lorraine og Adela) døde 27 Jan 1018. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 146. Lambert II de Louvain  Etterslektstre til dette punkt ble født 990.
    2. 147. Matilde de Louvain  Etterslektstre til dette punkt

  26. 116.  Reginar IV de HainaultReginar IV de Hainault Etterslektstre til dette punkt (80.Reginar11, 52.Reginar10, 34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 1013, Belgia.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Count

    Familie/Ektefelle/partner: Hedwige de France. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 165. Beatrice de Hainault  Etterslektstre til dette punkt

  27. 117.  Rudolf van de BetuweRudolf van de Betuwe Etterslektstre til dette punkt (81.N.N11, 52.Reginar10, 34.Reginar9, 22.Irmingard8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Greve

    Familie/Ektefelle/partner: N.N von Vliermal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 166. Giselbert von Looz  Etterslektstre til dette punkt døde 1046.

  28. 118.  Otto I, The GreatOtto I, The Great Etterslektstre til dette punkt (82.Mathilde11, 53.Ludmilla10, 35.Gisela9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 23 Nov 912 , Wallhausen, Rhineland-Palatinate, Tyskland; døde 7 Mai 973, Memleben, Sachsen-Anhalt, Tyskland.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Keiser 955-983

    Otto giftet seg med Aelis de Bourgogne Okt 951. Aelis (datter av Rudolph II og Bertha of Swabia) ble født , England; døde, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 167. Otto II von Sachsen  Etterslektstre til dette punkt ble født 955 , Tyskland; døde 7 Des 983, Tyskland.

    Familie/Ektefelle/partner: Eadgyth of Wessex. Eadgyth (datter av Edvard I of England, The Elder og Elfleda of Bernicia) døde 26 Jan 946. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 168. Liudgard von Sachsen  Etterslektstre til dette punkt døde 18 Nov 953.
    2. 169. Liudolf von Schwaben  Etterslektstre til dette punkt ble født 930; døde 6 Sep 957.

  29. 119.  Gerberga von SachsenGerberga von Sachsen Etterslektstre til dette punkt (82.Mathilde11, 53.Ludmilla10, 35.Gisela9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Nordhausen, Thuringia, Tyskland; døde 5 Mai 984, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike.

    Gerberga giftet seg med Louis IV d'Outremer 938. Louis (sønn av Charles III, The Simple og Eadgifu of Wessex) døde 10 Sep 954, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 170. Mahaut de France  Etterslektstre til dette punkt ble født 943.
    2. 171. Charles de Lorraine  Etterslektstre til dette punkt ble født 953 , Laon, Aisne, Frankrike; døde 22 Jun 993, Orléans, Frankrike.
    3. 172. Mathilde  Etterslektstre til dette punkt

    Gerberga giftet seg med Giselbert von Lothringen 928. Giselbert (sønn av Reginar I im Hennegau og Alberade) ble født 895; døde 2 Okt 939, Andernach, Mayen-Koblenz, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 173. Alberada von Hennegau  Etterslektstre til dette punkt ble født 930.
    2. 174. Hadwig von Lothringen  Etterslektstre til dette punkt

  30. 120.  Hedvig von SachsenHedvig von Sachsen Etterslektstre til dette punkt (82.Mathilde11, 53.Ludmilla10, 35.Gisela9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 920 , Sachsen, Tyskland; døde 10 Mai 965, Frankrike.

    Hedvig giftet seg med Hugues Le Grand 938. Hugues (sønn av Robert I og Béatrice) ble født 897 , Frankrike; døde 16 Jun 956, Dourdan, Île-de-France, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 175. Hugues Capet  Etterslektstre til dette punkt ble født 938 , Paris, Frankrike; døde 24 Okt 996, Paris, Frankrike; ble begravet , Saint-Denis-basilikaen, Paris, Frankrike.
    2. 176. Beatrix de France  Etterslektstre til dette punkt

  31. 121.  Mathilde von ArneburgMathilde von Arneburg Etterslektstre til dette punkt (83.Friedrunda11, 53.Ludmilla10, 35.Gisela9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 3 Des 990.

    Familie/Ektefelle/partner: Lothar II von Walbeck. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 177. Eilika von Walbeck  Etterslektstre til dette punkt døde 19 Aug 1015.

  32. 122.  Adalbert de IvreaAdalbert de Ivrea Etterslektstre til dette punkt (84.Willa11, 54.Boso10, 36.Bertha9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 932 , Italia; døde, Autun, Italia.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Markgrave

    Familie/Ektefelle/partner: Gerberge de Mâcon. Gerberge ble født , Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 178. Odo Wilhelm von Burgund  Etterslektstre til dette punkt ble født , Lombard, Italia; døde 21 Aug 1026, Dijon, France.

  33. 123.  Rosela RoxanaRosela Roxana Etterslektstre til dette punkt (84.Willa11, 54.Boso10, 36.Bertha9, 23.Lothaire8, 13.Lothar7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født , Italia; døde 7 Feb 1003, Gent, East Flanders, Belgia.

    Familie/Ektefelle/partner: Arnulf II van Vlaanderen. Arnulf (sønn av Baudouin III van Vlaanderen og Mathilde von Sachsen) ble født , Flandern, Belgia; døde 30 Mar 987, Flandern, Belgia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 156. Baudouin IV van Vlaanderen  Etterslektstre til dette punkt ble født 980 , Flandern, Belgia; døde 30 Mai 1035, Flandern, Belgia.

  34. 124.  Berthold I von Diessen-AndechsBerthold I von Diessen-Andechs Etterslektstre til dette punkt (85.Arnulf11, 55.Arnulf10, 37.Kunigunde9, 24.Gisèle8, 14.Louis7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 940.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Pfalzgraf in Bayern

    Familie/Ektefelle/partner: N.N von Lothringen. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 150. Friedrich I von Diessen  Etterslektstre til dette punkt

  35. 125.  Wigburg von BayernWigburg von Bayern Etterslektstre til dette punkt (86.Eberhard11, 55.Arnulf10, 37.Kunigunde9, 24.Gisèle8, 14.Louis7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Hartwig I von Bayern. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 179. Adala von Bayern  Etterslektstre til dette punkt

  36. 126.  Louis IV d'OutremerLouis IV d'Outremer Etterslektstre til dette punkt (87.Charles11, 56.Adelheid10, 38.Adalhard9, 25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 10 Sep 954, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike.

    Notater:

    Ludvig «den Oversjøiske» var konge av Frankrike (Vest-Franken) 936 - 954.
    Da hans far ble fanget av opprørske stormenn i 923, brakte hans mor ham i sikkerhet i England. Her ble han oppdratt ved sin onkel, kong Athelstans hoff.
    I 936 kalte stormennene ham tilbake til Frankrike og tok ham til konge. Hans regjeringstid var urolig. I stadige kamper med Otto I av Tyskland, normannerne, magyarerne og opprørske stormenn med Hugo «den Store» i spissen, måtte han hevde sin makt. Kampene ble ført med skiftende hell, men han beholdt kongetitelen til sin død.

    Louis giftet seg med Gerberga von Sachsen 938. Gerberga (datter av Hendrik I, Fulefanger og Mathilde von Ringelheim) ble født , Nordhausen, Thuringia, Tyskland; døde 5 Mai 984, Reims, Champagne-Ardenne, Frankrike. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 170. Mahaut de France  Etterslektstre til dette punkt ble født 943.
    2. 171. Charles de Lorraine  Etterslektstre til dette punkt ble født 953 , Laon, Aisne, Frankrike; døde 22 Jun 993, Orléans, Frankrike.
    3. 172. Mathilde  Etterslektstre til dette punkt

  37. 127.  ErmentrudErmentrud Etterslektstre til dette punkt (87.Charles11, 56.Adelheid10, 38.Adalhard9, 25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) ble født 916.

    Familie/Ektefelle/partner: Gottfried im Metzgau. Gottfried (sønn av Gerhard im Metzgau og Oda von Sachsen) døde 950. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 180. Gerhard II  Etterslektstre til dette punkt
    2. 181. Gerberga von Lothringen  Etterslektstre til dette punkt

  38. 128.  KunegundKunegund Etterslektstre til dette punkt (88.Ermentrud11, 56.Adelheid10, 38.Adalhard9, 25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Wigerich im Bidgau und Ardennengau. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 182. Gozelo  Etterslektstre til dette punkt døde 943.
    2. 183. Luitgarde von Lothringen  Etterslektstre til dette punkt døde 986, Tyskland.
    3. 184. Friedrich I of Upper-Lorraine  Etterslektstre til dette punkt døde 18 Mai 978, Frankrike.
    4. 185. Siegfried von Luxemburg  Etterslektstre til dette punkt

  39. 129.  Aldebert I de La MarcheAldebert I de La Marche Etterslektstre til dette punkt (89.Emma11, 57.Guillaume10, 39.Vulgrin9, 25.Susanna8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1) døde 997, Gencay, France.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Comte

    Familie/Ektefelle/partner: N.N de Limoges. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 186. Bernard de La Marche  Etterslektstre til dette punkt

  40. 130.  Herwesindis van de BetuweHerwesindis van de Betuwe Etterslektstre til dette punkt (90.Ricfrid11, 59.Balderich10, 41.Berengar9, 26.Engeltrude8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Familie/Ektefelle/partner: Lambert de Louvain. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 187. Adela de Louvain  Etterslektstre til dette punkt døde 961.

  41. 131.  Nibelung van de BetuweNibelung van de Betuwe Etterslektstre til dette punkt (90.Ricfrid11, 59.Balderich10, 41.Berengar9, 26.Engeltrude8, 15.Alpais7, 7.Louis6, 5.Charlemagne5, 4.Bertrada4, 3.Caribert3, 2.Bertrada2, 1.Irmina1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Greve

    Familie/Ektefelle/partner: N.N de Hainault. N.N (datter av Reginar II de Hainault og Adelheid von Burgund) døde 959. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 188. Rudolf van de Betuwe  Etterslektstre til dette punkt




Webmaster Message

Vi prøver å dokumentere alle våre kilder i dette familietreet.
Hvis du har noe å legge til, la oss høre fra deg.
Tusen takk !