Haavard Hergilsson

Haavard Hergilsson

Mann

Generasjoner:      Standard    |    Kompakt    |    Vertikalt    |    Bare Tekst    |    Generasjon Format    |    Tabeller    |    PDF

Generasjon: 1

  1. 1.  Haavard HergilssonHaavard Hergilsson

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 2. Harald Trygil Haavardsson  Etterslektstre til dette punkt


Generasjon: 2

  1. 2.  Harald Trygil HaavardssonHarald Trygil Haavardsson Etterslektstre til dette punkt (1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 3. Thrond Haraldsson  Etterslektstre til dette punkt


Generasjon: 3

  1. 3.  Thrond HaraldssonThrond Haraldsson Etterslektstre til dette punkt (2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 4. Harald Throndsson  Etterslektstre til dette punkt


Generasjon: 4

  1. 4.  Harald ThrondssonHarald Throndsson Etterslektstre til dette punkt (3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Naumedøla-Jarl

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 5. Herlaug Haraldsson  Etterslektstre til dette punkt


Generasjon: 5

  1. 5.  Herlaug HaraldssonHerlaug Haraldsson Etterslektstre til dette punkt (4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Notater:

    Herlaug kan ha levet ca. 825.

    Hålogaslekten var jarler (konger) i Hålogaland som er det gamle navnet på området mellom Namdalen i Nord-Trøndelag og Lyngen i Troms. Senere var slekten jarler i Trøndelag og i perioder konger av Norge. Sidegrenene var jarler og konger på Møre.

    Øyvind Skaldespiller skrev på 900-tallet "Håløygjatal, et hyldingsdikt til Håkon jarl. Her nevner han jarlens forfedre bakover i 27 generasjoner. Det er svært usikkert hvor godt belegg han har hatt for sine opplysninger. Han nevner imidlertid en kong Godgest på Omd (muligens Andøya), og kong Herse som muligens holdt til i Namdalen. Et indisium på håløyghøvdingenes kontrakter utad kan det være at Godgest skal ha fått en hest i gave fra kong Adils i Uppsala, og Gylaug og Gudlaug skal ha kjempet i sjøslag mot Uppland-kongene et sted ved Danmarks kyster. Mogens Bugge fører i "Våre forfedre" Herlaug som sønn til Harald Naumdalajarl og antar at Harald levde omkring 800.

    I "Rosensverdslektens forfedre" av Bent og Vidar Billing Hansen angis hans far å være Grjotgard, født ca. 790. Denne Grjotgard skulle så være sønn til Herlaug og sønnesønn til den ovennevnte Harald Trondsson Naumdalajarl. Sistnevnte antar at Harald er født ca. 730.

    Da begge må ha anvendt Håløygjatal som kilde har det vel sneket seg inn en skrivefeil i en av disse bøker. Hva diktet inneholder må derfor kontrolleres senere.

    Forfedrene til stormenn som vi møter i sagalitteraturen, Tore Hund på Bjarkøy, Tore Hjort i Vågan, Torolv Kveldulvsson på Sandnes, Hårek av Tjøtta, Herlaug og Hrollaug i Namdalen, Olve på Egge og Håkon Jarl Grjotgardsson hadde i merovingertid en økonomisk styrke og politisk makt som gjorde dem uavhengig av høvdingene på vestlandet. Trøndelag og Nord-Norge utfylte hverandre ved at korn fra Inn-Trøndelag ble byttet i fangstprodukter fra kysten i nord. Høvdingene seilte dessuten sørover til nordsjølandene og brakte hjem smykker, våpen og finere produkter.

    Vareomsetningen i innland og utland har vært en stor inntektskilde for småkonger og høvdinger. Frie og trygge handelsveier har vært viktig for varesendingene, og særlig har det vært av betydning å sikre skipsleia langs kysten hvor hovedferdselen gikk. De nordnorske høvdingene synes å ha frigjort seg fra maktsentrene på Vestlandet i første del av merovingertiden, og de har kunnet omsette sine produkter lenger sør uten at stormennene langs kysten hindret dem. I løpet av 700-tallet ser det ut til at vestlandsdistriktene igjen opplevde en oppgangsperiode, og på nytt ble rikdom og makt konsentrert hos høvdingene her, slik for eksempel skipsgraver fra tiden like før år 800 på Nord-Karmøy viser. De sterke høvdingene ved Avaldsnes kunne kontrollere all ferdsel i hovedleia gjennom det smale Karmsundet, og handelsskip nordfra kunne vanskelig slippe forbi uten spesielle avtaler. Dersom også andre høvdinger på Vestlandet i strategiske posisjoner krevde toll eller avgifter for fri ferdsel, ville snart overskudd fra vareomsetningen gå tapt.

    Et sterkt Vestland ville begrense økonomisk vekst i Nord-Norge og Trøndelag, og det ville være av stor betydning for høvdingene herfra å få underlagt seg distriktene lenger sør langs kysten. Det kan se ut til at forfedrene til Håkon jarl Grjotgardsson, de såkalte Håløygjarlene som omtales i Håløygtal, hadde gjennomført en erobring av kyststrøkene fra Lofoten i nord til Trondheimsfjorden i sør i løpet av merovingertid og tidlig vikingetid. Trolig var det jarlenes politikk å fortsette erobringen sørover langs vestlandskysten. Grjotgard jarl hadde sin kongsgård på Ørlandet ved innløpet til Trondheimsfjorden på slutten av 800-tallet da Harald Hårfagre kom over fjellet fra Øst-Norge og underla seg Trøndelag. Håkon jarl Grjotgardsson dro til møtes med Harald Hårfagre, og de to erobrerne gikk i forbund, slik at de ved felles styrker kunne kue vestlandshøvdingene.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 6. Grjotgard Herlaugsson, Ladejarl  Etterslektstre til dette punkt ble født 790; døde 850, Selva, Agdenes, Sør-Trøndelag.


Generasjon: 6

  1. 6.  Grjotgard Herlaugsson, LadejarlGrjotgard Herlaugsson, Ladejarl Etterslektstre til dette punkt (5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 790; døde 850, Selva, Agdenes, Sør-Trøndelag.

    Notater:

    Grjotgard hadde sin hovedgård på Svelven innenfor Agdenes.

    Også på den annen side av Trondheimsfjorden må Håløy-jarlene ha hatt makt, da de siden kalles yrnernes eller ørlændernes jarler. Han var sammen med sin sønn Håkon ved midten av det 9. århundre herre over innseilingen til Trondheimsfjorden.

    Han ble drept på sin hovedgård av en berserk og der er hans gravhaug.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 7. Håkon Grjotgardsson, Ladejarl  Etterslektstre til dette punkt ble født , Selva, Agdenes, Sør-Trøndelag; døde 868, Stavenesvågen, Askvoll, Sogn og Fjordane.
    2. 8. Sigurd Grjotgardson  Etterslektstre til dette punkt ble født 825 , Selva, Agdenes, Sør-Trøndelag; døde 873, Sandnes, Rogaland.


Generasjon: 7

  1. 7.  Håkon Grjotgardsson, LadejarlHåkon Grjotgardsson, Ladejarl Etterslektstre til dette punkt (6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Selva, Agdenes, Sør-Trøndelag; døde 868, Stavenesvågen, Askvoll, Sogn og Fjordane.

    Notater:

    I tiden rundt Harald Hårfagre skal den nordnorske høvdingen Håkon Grjotgardsson ha hatt en sterk stilling i Trøndelag. "Háleygjatal", et skaldedikt av Øyvind Finnsson Skaldaspille fra slutten av 900-tallet, diktet til Håkon Grjotgardssons etterkommer, Håkon Sigurdsson Ladejarl, lar håløygætta, som disse tilhører, ha sitt utgangspunkt på Andøya. Ætten ekspanderte stadig sørover gjennom maktbruk, og midt på 800-tallet hadde Håkon Grjotgardssons far, Grjotgard Herlaugsson, etablert seg på Ørlandet. Derfra kunne han kontrollere skipsleia mellom nord og sør og trafikken inn i Trondheimsfjorden. Håkons eget maktområde strakte seg inn i trønderbygdene.

    Etter at de kom til Trøndelag, ble ingen av håløygjarlene kalt trønderjarler, noe som kan tyde på at de på denne tiden ikke hadde full kontroll over det velorganiserte trønderske samfunnet. Man kalte dem "ladejarler" etter tilholdsstedet Lade (lasteplassen) ved utløpet av Nidelva. Forskere har vært inne på tanken om å se håløygættas antatte kontroll over Nord-Norge og ekspansjon sørover som en begynnende rikssamling før Harald Hårfagre - en samling som ble stoppet og overtatt av rikssamlere sørfra. senere sagaer vil ha det til at Harald Hårfagre og Håkon Grjotgardsson samarbeidet om å legge under seg Trøndelag. Og det er en kjennsgjerning at Ladejarlen i et drøyt hundreår fremover, i det minste i perioder, var hårfagreættens konkurrent om makten i Vest-Norge, Trøndelag og Nord-Norge.

    Håkon var av en gammel og mektig jarleætt fra Hålogaland og Nordmøre. Han kom, som det heter, "udefra Ørlandet". Håkon og hans far var i mitten av det 9. århundre herrer over innseilingen til Trondheimsfjorden og hadde derved nøkkelen til Trøndelag. Han var vistnok, da Harald kom nordenfjelds, høvding over hele kysten fra Lofoten til Nordmøre. Håkon sluttet seg med en stor hær til Harald Hårfagre da denne på sitt tog kom ned i de trondhjemske bygder. Etter Trøndelags erobring fikk han denne landsdel som len. Da han også fikk Førdafylke og Sogn i len, ble han den mektigste mann i Norge nest kongen. Ervervelsen av de siste len kostet ham imidlertid livet. Da han ville fordrive jarlen Atle Mjove som tidligere var jarl der, kom det til et slag ca. 900 i Stångfjorden hvor Håkon falt og Atle ble dødelig såret.

    Familie/Ektefelle/partner: Ingebjørg Haraldsdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 9. Sigurd Håkonsson, Ladejarl  Etterslektstre til dette punkt ble født 890; døde 962, Lade, Strindheim, Trondheim, Sør - Trøndelag.
    2. 10. Gunnhild Håkonsdatter  Etterslektstre til dette punkt døde, Sandnes, Gildeskål, Nordland.
    3. 11. Grjotgard Håkonson  Etterslektstre til dette punkt

  2. 8.  Sigurd GrjotgardsonSigurd Grjotgardson Etterslektstre til dette punkt (6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 825 , Selva, Agdenes, Sør-Trøndelag; døde 873, Sandnes, Rogaland.

    Notater:

    Sigurd var en rik herse på Sandnes gård på Altenøya ved Vefsenfjord ca. 872.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 12. Sigrid Sigurdsdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland; døde, Tjøtta, Nordland.


Generasjon: 8

  1. 9.  Sigurd Håkonsson, LadejarlSigurd Håkonsson, Ladejarl Etterslektstre til dette punkt (7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 890; døde 962, Lade, Strindheim, Trondheim, Sør - Trøndelag.

    Notater:

    Sigurd hadde under kong Håkon I "den Godes" regjeringstid en innflytelsesrik stilling som kongens venn og rådgiver. Hans søkte spesielt å megle mellom konge og folk under kongens fruktesløse forsøk på å innføre kristendommen. Erikssønnene kom til makten ca. 960. Sent på høsten 962 ble Sigurd overfalt på en lumsk måte av Harald Gråfeld og hans bror Erling og innebrent

    Familie/Ektefelle/partner: Bergljot Toresdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 13. Håkon Sigurdsson, Ladejarl  Etterslektstre til dette punkt ble født 937 , Lade, Strindheim, Trondheim, Sør - Trøndelag; døde 994, Melhus, Sør-Trøndelag.

  2. 10.  Gunnhild HåkonsdatterGunnhild Håkonsdatter Etterslektstre til dette punkt (7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) døde, Sandnes, Gildeskål, Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Finn Skjalge. Finn (sønn av Eyvind Lambes Kåreson og Sigrid Sigurdsdatter) ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland; døde, Sandnes, Gildeskål, Nordland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 14. Njaal Finnson  Etterslektstre til dette punkt ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland.
    2. 15. Eyvind Finnson, Skaldaspiller  Etterslektstre til dette punkt ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland; døde 995, Tjøtta, Nordland.

  3. 11.  Grjotgard HåkonsonGrjotgard Håkonson Etterslektstre til dette punkt (7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 16. Rannveig Grjotgardsdatter  Etterslektstre til dette punkt

  4. 12.  Sigrid SigurdsdatterSigrid Sigurdsdatter Etterslektstre til dette punkt (8.Sigurd7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland; døde, Tjøtta, Nordland.

    Sigrid giftet seg med Eyvind Lambes Kåreson 878. Eyvind (sønn av Kåre Vemundsøn Berola) døde, Sandnes, Gildeskål, Nordland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 17. Finn Skjalge  Etterslektstre til dette punkt ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland; døde, Sandnes, Gildeskål, Nordland.


Generasjon: 9

  1. 13.  Håkon Sigurdsson, LadejarlHåkon Sigurdsson, Ladejarl Etterslektstre til dette punkt (9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 937 , Lade, Strindheim, Trondheim, Sør - Trøndelag; døde 994, Melhus, Sør-Trøndelag.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Den Mektige

    Notater:


    Håkon Ladejarl "den Mektige".

    Eirikssønnene hadde greid å brenne inne sin værste motstander, Sigurd jarl på Lade, i 962. Men dermed vant de ikke nettopp trøndernes hjerter, og Sigurds sønn, Håkon, var mann for å ta opp kampen. Gjennom en årrekke greide han å holde Eirikssønnene stangen, riktignok slik at han fra tid til annen måtte flykte utenlands. Han kom imidlertid alltid igjen, og bare tidvis lyktes det for brødrene å sette seg fast i Trondheimen. Sannsynligvis var det i en slik periode, da Håkon var drevet på defensiven, at Harald Gråfell greide å sikre seg herredømmet over Viken og ta livet av de to småkongene som regjerte der. Harald Blåtann hadde opprinnelig støttet Eirikssønnene, men nå begynte de å bli for sterke til at han riktig likte det. Han begynte å låne øre til Håkon, som foreslo å lokke Harald til Danmark og felle ham i et bakhold. Det ble også gjort. Harald Gråfell falt for overmakten på Hals ved Limfjorden ca. 965, og de gjenlevende brødrene hans evnet ikke å holde seg i Norge, de måtte rømme av landet. Håkon kunne dra hjem til Norge i triumf. Han fikk hele det nordenfjeldske i len av Harald Blåtann, men i realiteten var det han som nå ble kyst-Norges hersker.

    Meget snart nektet han å anerkjenne Blåtann som Norges overherre. Vi vet at Harald Blåtann gjorde et innfall i Tyskland da nyheten kom om at keiser Otto den store var død. Men den nye keiseren rustet seg til en straffeekspedisjon, og Håkon jarl kom Harald til hjelp for å forsvare Danevirke, vollen tvers over Sønderjylland. Dette var omkring 973-74, og kan ikke ha vært lenge etter drapet på Gråfell'en. De nordiske høvdingene led nederlag, og det kan ha vært nettopp dette nederlaget som fikk jarlen til å se sin sjanse og si seg fri fra Haralds overherredømme. Han betalte aldri senere noen skatt eller ytet Harald noen form for hjelp.

    I sitt store hyllingskvad, Vellekla, feiret Einar Skålaglamm Håkon jarl som den store fornyer av fedrenes religion. Eirikssønnene hadde ødet helligdommene, men Håkon "gjorde snart alle Tors og gudenes herjede hovs-land til sanne helligdommer for folket". Og nå "vender de nådige guder seg til blotene, nå er jorden fruktbar som før; den gavmilde mann lar krigerne igjen glade befolke godenes hellige steder". Det er som om skalden, og andre med ham, har opplevd noe som både har skremt og rystet dem. Ikke bare har hovene blitt vanhelliget, men folk har vendt seg fra dem, de er blitt likegyldige med de gamle guder. Det var en tid da det ikke var selvsagt at krigerne flokket seg i helligdommene. Eirkssønnenes helligdomsran var ikke hvilke som helst overgrep; de truet selve den religiøse orden. Men nå kan en endelig puste ut, jarlen har brakt alt i den rette skikk. En får tydelig inntrykk av at Håkons religionsfornyelse har vært en bevisst reaksjon, og har vært følt slik. Det var en tid da mange fant gode grunner til å bli likegyldige med den gamle religion, var det mon ikke også allerede noen som fant veien til den nye?

    Håkon ble myrdet i februar 995 av sin trell, Kark.

    Familie/Ektefelle/partner: Tora Skagesdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 18. Eirik Håkonsson, Ladejarl  Etterslektstre til dette punkt ble født 957; døde 1024, England.
    2. 19. Bergljot Haakonsdatter  Etterslektstre til dette punkt
    3. 20. Ingebjørg Håkonsdatter  Etterslektstre til dette punkt
    4. 21. Ragnhild Håkonsdatter  Etterslektstre til dette punkt

  2. 14.  Njaal FinnsonNjaal Finnson Etterslektstre til dette punkt (10.Gunnhild8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 22. Astrid Njaalsdatter  Etterslektstre til dette punkt

  3. 15.  Eyvind Finnson, SkaldaspillerEyvind Finnson, Skaldaspiller Etterslektstre til dette punkt (10.Gunnhild8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland; døde 995, Tjøtta, Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 23. Hårek av Tjøtta Eyvindson  Etterslektstre til dette punkt ble født 965 , Tjøtta, Nordland; døde 1036, Nidaros, Trondheim, Sør-Trøndelag.

  4. 16.  Rannveig GrjotgardsdatterRannveig Grjotgardsdatter Etterslektstre til dette punkt (11.Grjotgard8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Torgrimm Hardrefsson. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 24. Asdis Torgrimmsdatter  Etterslektstre til dette punkt

  5. 17.  Finn SkjalgeFinn Skjalge Etterslektstre til dette punkt (12.Sigrid8, 8.Sigurd7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland; døde, Sandnes, Gildeskål, Nordland.

    Notater:

    Levde ca. 930.

Finn "den Skjeløyde" var lendmann på Sandnes i Nordland.

Han tiltråtte rimeligvis som lendmann på Sandnes etter sin fars død. Finn fikk imidlertid ikke odelsrett til gården, men hadde den som kongelig len og var Håkon "den Gode"'s lendmann.

    Familie/Ektefelle/partner: Gunnhild Håkonsdatter. Gunnhild (datter av Håkon Grjotgardsson, Ladejarl og Ingebjørg Haraldsdatter) døde, Sandnes, Gildeskål, Nordland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 25. Njaal Finnson  Etterslektstre til dette punkt ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland.
    2. 26. Eyvind Finnson, Skaldaspiller  Etterslektstre til dette punkt ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland; døde 995, Tjøtta, Nordland.


Generasjon: 10

  1. 18.  Eirik Håkonsson, LadejarlEirik Håkonsson, Ladejarl Etterslektstre til dette punkt (13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 957; døde 1024, England.

    Notater:

    I 975 fikk Eirik Raumarike og Vingulsmark til len av Harald Blåtann, eller kanskje snarere av sin svigerfar, Svend Tjugeskjegg. Eirik og hans bror Svein styrte Norge under de danske kongene Svein Tjugeskjegg og Knud den mektige, som underkonger i Viken.

    Etter mordet på hans far i 995, dro han til den svenske kongen Olof Skötkonung.

    Eirik giftet seg med Gyda Sveinsdatter 996. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 27. Håkon Eiriksson, Ladejarl  Etterslektstre til dette punkt ble født 998; døde 1030.

  2. 19.  Bergljot HaakonsdatterBergljot Haakonsdatter Etterslektstre til dette punkt (13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Notater:

    Bergliot var en storsinnet kvinne. Etter drapet på Einar dro hun til kongssgården for å oppmuntre bøndene til kamp, men da hun kom frem, rodde kongen ut av elven. Derved unnkom Einars banemann. Hun sendte bud til Håkon Ivarsson for å få ham til hevne drapene. Han var villig, men ble overtalt til å inngå forlik med Harald Hardråde, idet han fikk Magnus den Godes datter, Ragnhild.
    Fra Snorre Sturlasson: Olav Trygvessons saga:
«19. Håkon jarl giftet seg med en kvinne som het Tora, datter til Skage Skoftesson, en mektig mann. Tora var en usedvanlig vakker kvinne. Sønnene deres het Svein og Heming, datteren het Bergljot, hun ble siden gift med Einar Tambarskjelve. ...»
    Fra Snorre Sturlasson: Harald Hardrådes saga:
«40. Einar Tambarskjelve var den mektigske av lendmennene i Trondheimen. Det var ikke særlig godt mellom ham og kong Harald, men Einar hadde likevel de landinntektene som han hadde hatt så lenge kong Magnus levde. Einar var en grunnrik mann; han var gift med Bergljot, datter til Håkon jarl, som før er skrevet. Eindride, deres sønn, var nå fullvoksen. Han var gift med Sigrid, datter til Kjetil Kalv og Gunnhild, som var en søsterdatter til kong Harald. Eindride var vakker som morsfrendene sine, Håkon jarl og sønnene hans, men etter sin far Einar hadde han vekst og styrke og all den dyktighet som Einar hadde fremfor andre menn. Han var en svært vennesæl mann.»

    Familie/Ektefelle/partner: Einar Tambaskjelvar Einrideson. Einar (sønn av Einride Styrkarson) ble født 982; døde 1050. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 28. Aaluf Einarsdatter  Etterslektstre til dette punkt
    2. 29. N.N Einarsdotter  Etterslektstre til dette punkt ble født 1010 , Melhus, Sør-Trøndelag.

  3. 20.  Ingebjørg HåkonsdatterIngebjørg Håkonsdatter Etterslektstre til dette punkt (13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Skage Skoftessøn. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 30. Eiliv Skagessøn  Etterslektstre til dette punkt

  4. 21.  Ragnhild HåkonsdatterRagnhild Håkonsdatter Etterslektstre til dette punkt (13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Eiliv Ragnvaldsson, Jarl. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 31. Ivar Eilivsson Kvite  Etterslektstre til dette punkt
    2. 32. Orm Jarl Eilivssøn  Etterslektstre til dette punkt døde 1060, Oppland.

  5. 22.  Astrid NjaalsdatterAstrid Njaalsdatter Etterslektstre til dette punkt (14.Njaal9, 10.Gunnhild8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ragnvald, Den Gamle. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 33. Steinkil Ragnvalson  Etterslektstre til dette punkt døde 1066.

  6. 23.  Hårek av Tjøtta EyvindsonHårek av Tjøtta Eyvindson Etterslektstre til dette punkt (15.Eyvind9, 10.Gunnhild8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 965 , Tjøtta, Nordland; døde 1036, Nidaros, Trondheim, Sør-Trøndelag.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Lendemann

    Familie/Ektefelle/partner: Ragnhild Arnesdatter. Ragnhild (datter av Arne Arnmodsøn og Tora Torsteinsdatter) ble født , Giske, Møre og Romsdal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 34. Finn Håreksøn, Tjøtta  Etterslektstre til dette punkt ble født , Tjøtta, Nordland; døde, Tjøtta, Nordland.

  7. 24.  Asdis TorgrimmsdatterAsdis Torgrimmsdatter Etterslektstre til dette punkt (16.Rannveig9, 11.Grjotgard8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Uspakr Usvifson. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 35. Ulv Stallere Uspaksson  Etterslektstre til dette punkt

  8. 25.  Njaal FinnsonNjaal Finnson Etterslektstre til dette punkt (17.Finn9, 12.Sigrid8, 8.Sigurd7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 36. Astrid Njaalsdatter  Etterslektstre til dette punkt

  9. 26.  Eyvind Finnson, SkaldaspillerEyvind Finnson, Skaldaspiller Etterslektstre til dette punkt (17.Finn9, 12.Sigrid8, 8.Sigurd7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Sandnes, Gildeskål, Nordland; døde 995, Tjøtta, Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 37. Hårek av Tjøtta Eyvindson  Etterslektstre til dette punkt ble født 965 , Tjøtta, Nordland; døde 1036, Nidaros, Trondheim, Sør-Trøndelag.


Generasjon: 11

  1. 27.  Håkon Eiriksson, LadejarlHåkon Eiriksson, Ladejarl Etterslektstre til dette punkt (18.Eirik10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 998; døde 1030.

    Notater:

    Stattholder i Norge 1028 - 1030.

    Håkon ble innsatt til å styre farens del av Norge da denne i 1015 dro til England for å hjelpe Knud den Mektige. Han ble kort tid senere overrasket av Olav den Hellige, men fikk beholde livet og tillatelse til å dra til England. Han ble i 1028 igjen innsatt som jarl.

    Håkon giftet seg med Gunhild Burislawsdatter, of The Wenden 1029. Gunhild (datter av Boleslaw I "Chrobry" King of Poland og Tyre Haraldsdatter) ble født , Wenden, North Rhine-Westphalia, Tyskland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 38. Bothild Håkonsdatter  Etterslektstre til dette punkt

  2. 28.  Aaluf EinarsdatterAaluf Einarsdatter Etterslektstre til dette punkt (19.Bergljot10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Notater:

    I Cappelen's Norges Historie oppgis at Bård Guttormsson på Rein i Trøndelag blandt sine forfedre talte folk som Sigurd Syr, Toste jarl, Torberg Arnesson, Tord Folesson, Erling Skjalgsson, Einar Tambarskjelve og Håkon jarl den gamle. Det fremgår ikke her eller hos Snorre Sturlasson hvori slektskapet med Einar Tambarskjelve består.
    I C. M. Munthe: «Norske slegtsmerker» og i «Rosensverdslektens forfedre» oppføres Tord Folessons hustru, Ålov å være datter til Einar Tambarskjelve. Det henvises ikke til hvilke kilder som har vært anvendt.

    Familie/Ektefelle/partner: Tord Folesøn. Tord døde 29 Jul 1030, Stiklestad, Verdal, Nord-Trøndelag. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 39. Gudrun Torsdatter  Etterslektstre til dette punkt

  3. 29.  N.N EinarsdotterN.N Einarsdotter Etterslektstre til dette punkt (19.Bergljot10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 1010 , Melhus, Sør-Trøndelag.

    Familie/Ektefelle/partner: Guttorm Sigurdson. Guttorm (sønn av Sigurd "Syr" Halftanson og Åsta Gudbrantsdatter) ble født 1000 , Ringerike, Buskerud. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 40. Sigurd Guttormsson  Etterslektstre til dette punkt ble født 1030 , Stein, Hole, Buskerud.

  4. 30.  Eiliv SkagessønEiliv Skagessøn Etterslektstre til dette punkt (20.Ingebjørg10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

  5. 31.  Ivar Eilivsson KviteIvar Eilivsson Kvite Etterslektstre til dette punkt (21.Ragnhild10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Lensmann på Oppland

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 41. Håkon Ivarsson, Jarl  Etterslektstre til dette punkt

  6. 32.  Orm Jarl EilivssønOrm Jarl Eilivssøn Etterslektstre til dette punkt (21.Ragnhild10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) døde 1060, Oppland.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Jarl

    Familie/Ektefelle/partner: Sigrid Finnsdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 42. Agmund Ormsson  Etterslektstre til dette punkt døde, Sverige.
    2. 43. Eiliv Ormsson  Etterslektstre til dette punkt
    3. 44. Ragna Ormsdatter  Etterslektstre til dette punkt

  7. 33.  Steinkil RagnvalsonSteinkil Ragnvalson Etterslektstre til dette punkt (22.Astrid10, 14.Njaal9, 10.Gunnhild8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) døde 1066.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Konge av Sverige

    Notater:

    Stenkilslekten etterfulgte Munsöslekten som konger av Sverige fra 1056 til 1125. Slekten ble etterfulgt av Sverkerslekten og Erikslekten.

    Stenkil var i slekt med den gamle kongeætten, og ble konge etter at Emund Slemme døde i 1060. Han arbeidet ivrig for kristendommens utbredelse i Sverige. I motsetning til sine foretredere samarbeidet han med representanter for kirken i Hamburg-Bremen, biskop Egino av Dalby og biskop Adalvard d.y. av Sigtuna. Stenkil forhindret den sistnevnte i å brenne ned hedningtemplet i Uppsala. Etter hans død utbrøt det en hednisk reaksjon i Sverige.

    Familie/Ektefelle/partner: Maria Anundsdotter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 45. Inge Steinkilson  Etterslektstre til dette punkt døde 1111.

  8. 34.  Finn Håreksøn, TjøttaFinn Håreksøn, Tjøtta Etterslektstre til dette punkt (23.Hårek10, 15.Eyvind9, 10.Gunnhild8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Tjøtta, Nordland; døde, Tjøtta, Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 46. Håkon Finnsøn, Tjøtta  Etterslektstre til dette punkt ble født , Tjøtta, Nordland.

  9. 35.  Ulv Stallere UspakssonUlv Stallere Uspaksson Etterslektstre til dette punkt (24.Asdis10, 16.Rannveig9, 11.Grjotgard8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Stallar

    Familie/Ektefelle/partner: Jorunn Torbergsdatter. Jorunn (datter av Torberg Arnesøn og Ragnhild Erlingsdatter) ble født , Giske, Møre og Romsdal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 47. Brigida Ulvsdatter  Etterslektstre til dette punkt

  10. 36.  Astrid NjaalsdatterAstrid Njaalsdatter Etterslektstre til dette punkt (25.Njaal10, 17.Finn9, 12.Sigrid8, 8.Sigurd7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ragnvald, Den Gamle. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 48. Steinkil Ragnvalson  Etterslektstre til dette punkt døde 1066.

  11. 37.  Hårek av Tjøtta EyvindsonHårek av Tjøtta Eyvindson Etterslektstre til dette punkt (26.Eyvind10, 17.Finn9, 12.Sigrid8, 8.Sigurd7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 965 , Tjøtta, Nordland; døde 1036, Nidaros, Trondheim, Sør-Trøndelag.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Lendemann

    Familie/Ektefelle/partner: Ragnhild Arnesdatter. Ragnhild (datter av Arne Arnmodsøn og Tora Torsteinsdatter) ble født , Giske, Møre og Romsdal. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 49. Finn Håreksøn, Tjøtta  Etterslektstre til dette punkt ble født , Tjøtta, Nordland; døde, Tjøtta, Nordland.


Generasjon: 12

  1. 38.  Bothild HåkonsdatterBothild Håkonsdatter Etterslektstre til dette punkt (27.Håkon11, 18.Eirik10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ulv, Jarl. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 50. Thorgaut Ulfson Fagrskinna  Etterslektstre til dette punkt

  2. 39.  Gudrun TorsdatterGudrun Torsdatter Etterslektstre til dette punkt (28.Aaluf11, 19.Bergljot10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Skofte Ogmundsøn, Giske. Skofte (sønn av Ogmund Torbergsøn) ble født , Giske, Møre og Romsdal; døde 1103, Roma, Italia. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 51. Pål Skoftesøn  Etterslektstre til dette punkt ble født , Giske, Møre og Romsdal; døde, Giske, Møre og Romsdal.
    2. 52. Tora Skoftesdatter, Giske  Etterslektstre til dette punkt ble født , Giske, Møre og Romsdal; døde, Rein, Rissa, Sør-Trøndelag.
    3. 53. Ragnhild Skoftesdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Giske, Møre og Romsdal.

  3. 40.  Sigurd GuttormssonSigurd Guttormsson Etterslektstre til dette punkt (29.N.N11, 19.Bergljot10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født 1030 , Stein, Hole, Buskerud.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 54. Guthorm "Gråbard" Sigurdson  Etterslektstre til dette punkt ble født 1070 , Stein, Hole, Buskerud.

  4. 41.  Håkon Ivarsson, JarlHåkon Ivarsson, Jarl Etterslektstre til dette punkt (31.Ivar11, 21.Ragnhild10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Jarl

    Notater:

    Håkon Ivarsson jarl var jarlen til den norske kongen Harald Hardråde. Håkon var sønn av lendmannen Ivar Kvite, som var dattersønn av Håkon Sigurdsson jarl. Håkon omtales i Snorres Harald Hardrådes saga i Heimskringla, i Fagerskinna og i Morkinskinna.

    Familie/Ektefelle/partner: Ragnhild Magnusdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 55. Ragnhild Håkonsdatter, Sørum  Etterslektstre til dette punkt ble født , Oppland; døde, Orkenøyene, Scottland.

  5. 42.  Agmund OrmssonAgmund Ormsson Etterslektstre til dette punkt (32.Orm11, 21.Ragnhild10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) døde, Sverige.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 56. Astrid Agmundsdatter  Etterslektstre til dette punkt
    2. 57. Anunan Ogmundsson  Etterslektstre til dette punkt ble født , Oppland; døde 1137.

  6. 43.  Eiliv OrmssonEiliv Ormsson Etterslektstre til dette punkt (32.Orm11, 21.Ragnhild10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 58. Dag Eilivson  Etterslektstre til dette punkt

  7. 44.  Ragna OrmsdatterRagna Ormsdatter Etterslektstre til dette punkt (32.Orm11, 21.Ragnhild10, 13.Håkon9, 9.Sigurd8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Svein Sveinsson. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 59. Orm Sveinsson, Kryplingeorm  Etterslektstre til dette punkt døde 1040.

  8. 45.  Inge SteinkilsonInge Steinkilson Etterslektstre til dette punkt (33.Steinkil11, 22.Astrid10, 14.Njaal9, 10.Gunnhild8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) døde 1111.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Konge av Sverige

    Notater:

    Inge var en ivrig kristen. Han er den første svenske konge som nevnes i brevmaterialet. Den 04.10.1080 skrev pave Gregorius VII til svenskenes (suetonum) kong Inge - navnet i det pavelige registraturet kun markert med initial - at han hadde hørt at kristne predikanter hadde kommet til dennes land. Han ville derfor at kongen skulle sende en biskop eller annen lempelig prest til Roma får å underrette paven om landets forhold samt motta instruksjoner.

    Inge tapte kongemakten til Blot-Sven i 1084, da han dømte ut avgudsoffringen i Svithiod og bød alt folket at kristnes. Den bortdrevne Inge kom imidlertid tilbake til Svithiod (Svealand) tre år senere. Han kom over Blot-Sven som var uforbredt, tente ild på huset og brendte alt folket inne. Sven kom ut og ble da drept.

    Inge førte krig med den norske kongen Magnus II Barfot som fikk dette navnet da han på sine krigståg til Skottland brukte de skotske highlenderes drakt. Magnus krevde at landet mellom Vänern, Götaälv og havet skulle tilhøre Norge, men måtte avstå fra disse krav. På et personlig møte mellom alle tre nordens konger, den danske kongen Erik Ejegod var også tilstede, ble freden i Konghäll sluttet i 1101. Forlikningen ble bekreftet ved giftemål mellom Magnus og Inges datter Margareta, som derfor ble kalt "Fridkulla". En annen av Inges døtre, Christina, ble gift med en russisk storfyrste.

    Familie/Ektefelle/partner: Ulvhild Håkonsdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 60. Ragnvald Ingeson  Etterslektstre til dette punkt
    2. 61. Kristina Ingesdatter  Etterslektstre til dette punkt ble født , Sverige; døde 18 Jan 1122, Kiew, Ukraina.

  9. 46.  Håkon Finnsøn, TjøttaHåkon Finnsøn, Tjøtta Etterslektstre til dette punkt (34.Finn11, 23.Hårek10, 15.Eyvind9, 10.Gunnhild8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Tjøtta, Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Brigida Ulvsdatter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 62. Ulvhild Håkonsdatter  Etterslektstre til dette punkt
    2. 63. Sauda-Ulv Håkonsson  Etterslektstre til dette punkt
    3. 64. N.N Håkonsson  Etterslektstre til dette punkt

  10. 47.  Brigida UlvsdatterBrigida Ulvsdatter Etterslektstre til dette punkt (35.Ulv11, 24.Asdis10, 16.Rannveig9, 11.Grjotgard8, 7.Håkon7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1)

    Familie/Ektefelle/partner: Håkon Finnsøn, Tjøtta. Håkon (sønn av Finn Håreksøn, Tjøtta) ble født , Tjøtta, Nordland. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 62. Ulvhild Håkonsdatter  Etterslektstre til dette punkt
    2. 63. Sauda-Ulv Håkonsson  Etterslektstre til dette punkt
    3. 64. N.N Håkonsson  Etterslektstre til dette punkt

  11. 48.  Steinkil RagnvalsonSteinkil Ragnvalson Etterslektstre til dette punkt (36.Astrid11, 25.Njaal10, 17.Finn9, 12.Sigrid8, 8.Sigurd7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) døde 1066.

    Andre Hendelser og Egenskaper:

    • Yrke: Konge av Sverige

    Notater:

    Stenkilslekten etterfulgte Munsöslekten som konger av Sverige fra 1056 til 1125. Slekten ble etterfulgt av Sverkerslekten og Erikslekten.

    Stenkil var i slekt med den gamle kongeætten, og ble konge etter at Emund Slemme døde i 1060. Han arbeidet ivrig for kristendommens utbredelse i Sverige. I motsetning til sine foretredere samarbeidet han med representanter for kirken i Hamburg-Bremen, biskop Egino av Dalby og biskop Adalvard d.y. av Sigtuna. Stenkil forhindret den sistnevnte i å brenne ned hedningtemplet i Uppsala. Etter hans død utbrøt det en hednisk reaksjon i Sverige.

    Familie/Ektefelle/partner: Maria Anundsdotter. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 65. Inge Steinkilson  Etterslektstre til dette punkt døde 1111.

  12. 49.  Finn Håreksøn, TjøttaFinn Håreksøn, Tjøtta Etterslektstre til dette punkt (37.Hårek11, 26.Eyvind10, 17.Finn9, 12.Sigrid8, 8.Sigurd7, 6.Grjotgard6, 5.Herlaug5, 4.Harald4, 3.Thrond3, 2.Harald2, 1.Haavard1) ble født , Tjøtta, Nordland; døde, Tjøtta, Nordland.

    Familie/Ektefelle/partner: Ukjent. [Gruppeskjema] [Familiediagram]

    Barn:
    1. 66. Håkon Finnsøn, Tjøtta  Etterslektstre til dette punkt ble født , Tjøtta, Nordland.




Webmaster Message

Vi prøver å dokumentere alle våre kilder i dette familietreet.
Hvis du har noe å legge til, la oss høre fra deg.
Tusen takk !